Kézilabda: Taktikus győzelem Pályiban

Kézilabda: Taktikus győzelem Pályiban
2013. December 16.
A megyei női ifjúsági kézilabda bajnokság hét végi fordulójában Hegyközpályi SK - Unirea 22 - 34 (9-23). Pénteken újra hazai pályán szerepelnek sportolóink, előrehozott fordulóban.
/vlm/Image/Show/84/
Pénteken hazai pályán játszanak a lányok (archív fotó)

Továbbra is veretlen a megyei női ifjúsági kézilabda bajnokságban az Unirea csapata, miután az ötödik fordulóban Hegyközpályiban szerezték meg a lányok a pontokat.
A két csapat közötti korábbi találkozók előrevetítették a győzelmet, és Leu Eugen tanítványi nem is okoztak csalódást, sőt, pontosan betartották edzőjük utasítását. Ez pedig nem volt más, mint a saját elképzeléseink szerinti medret adni a meccsnek, akkor is, ha vendégként léptünk pályára. A taktika egyszerű volt: minden adódó lehetőséget gólra váltani már az első félidőben is, és olyan magabiztos előnyt szerezni, ami lehetővé teszi a második játékrészben a fiatalabb játékosok pályára küldését, hogy ők is “edződjenek”. Így is történt, 9-23-as állásnál fordultak a csapatok, a vége 22-34 lett. Nem véletlen, hogy a lefújás után Leu Eugen – ismét – elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről.
Ugyanakkor azt is tudatta, hogy a január 18-ra betervezett következő fordulóbeli meccsüket kérésükre előrehozták december 20-ra, péntekre, amikor hazai pályán az Avasfelsőfalui Olimpus csapatát fogadják 14 órától a sportcsarnokban. A változás célja: a lányok – jól megérdemelt – vakációt kapnak januárra (a következő forduló február 1-én lesz.)
A Hegyközpályiban szerepelt csapat (a nevek mellett a szerzett gólok száma): Pusztai Myrthis, Torda Vanessa (kapusok), Tóth Mária (5), Toma Carmina (1), Caragilov Melissa (3), Toma Denisa (8), Dânga Nicoleta (3), Tóth Vivien (5), Purcel Raluca (2), Bihari Viktória (2), Lăcătuş Cyntia (3), Vas Gabriella (1), Kis Petra (1), Purcel Dorina, Sava Maria.

Keresés