Kézilabda

 Kézilabda
2023. March 16.
Kezilabda

A 11 éves korosztály számára igen sűrűre sikeredett az elmúlt hétvége. Pénteken március 10-én, edzőmérkőzésre fogadtuk Székelyhíd csapatát. Jó hangulatú, pörgős mérkőzésen sikerült felülmúlnunk az ellenfelet. Az edzőmérkőzés elérte a célját.

Ugyanez a korosztály, kiegészítve a 12 éves lányokkal, szombaton – március 11-én – Márciuska Kupán (Cupa Mărțișor) vett részt Nagyváradon, ahol a Margittai „Dynamic”, a Nagyváradi „Tryumph” és a szervező Nagyváradi „Alpha” csapataival mérkőzött meg. Eredményeink: Érmihályfalva – Margitta 16-9, Érmihályfalva – Tryumph 17-1, Érmihályfalva – Alpha 12-16. Így a torna második helyezettjei lettünk. Szép volt lányok! Lesz ez még jobb is!

Vasárnap, március 12-én ismét az U11 –es lányoké volt a főszerep, ugyanis az OGYB (Országos Gyermekbajnokság) 5. fordúlójára utaztunk Hajdúnánásra. A sérülések és felsőlégúti megbetegedések miatt, meglehetősen hiányos keretünk (12 játékosból mindössze 7 állt rendelkezésre, tehát cserelehetőségünk nem volt), itt is helyt állt. Még akkor is, ha először, a csoport legerősebb, a Balmazújvárosi Kalmár DSE csapatával kellett megvívnunk. Ezt a mérkőzést ugyan, „csúnyán” elvesztettük, ám nagyon biztató, hogy második mérkőzésünkre sikerült felállni, és a Tiszalök csapatával szemben hozni tudtuk a meccset. Hiába, a sikerhez vezető út meglehetősen rögös, úgyhogy semmi baj, megrázzuk magunkat és megyünk tovább! Szép volt lányok, köszönöm a kitartást, bátorságot és a helytállást. Reméljük erre a hétvégére a gyengélkedők is felgyógyulnak, hiszen ebben a korosztályban, a Pártiumi bajnokság soron következő fordulóját itthon szervezzük meg, szombaton, március 18-án.

U14-15-ös lányaink, az Érmellék csapata (érmihályfalvi és érszalacsi lányok) meghívást kapott a magyarországi Rákóczifalvára (Érszalacs testvértelepülése), a Nemzeti Ünnepünk alkalmából, felavatásra kerülő felújított sportcsarnokuk nyitómérkőzésére. Mindenképp megtisztelő volt, hogy a mi lányaink játszhattak először a hazai Alföldi Farkasok Sport Egyesület csapatával a felújított sportcsarnokban. Mondhatni, együtt ünnepeltünk a rákóczifalvi lakosokkal. A mérkőzést, ugyan nem nyertük meg, de az első félidő elei bizonytalanságunkat leküzdve, jó kis mérkőzést játszottunk. Sok tapasztalatot és kézilabdás barátot is szereztünk. Mindenképp megérte, hogy ott lehettünk. Hajrá lányok!

Csengeri Csongor Antal

Keresés