Kézilabdás heti hírek

Kézilabdás heti hírek
2023. March 28.
kezilabda1

Múlt csütörtökön – 2023.03.23. – edzőmérkőzésekre fogadtuk Élesd csapatait az LU14-15, illetve az iskolai „Minihandbal” (LU12) korosztályokban. A nagyobbik korosztályban, csapatunk (fotó), az „Érmellék” (érmihályfalvi és érszalacsi lányok) jócskán felülmúlta ellenfelét; 20 – 9-re legyőzve azt. Az ellenfélnél gyorsabb és pontosabb játékkal és helyenként szépen kidolgozott és kivitelezett helyzetekkel sikerült nyerni. Természetesen, van még mit fejlődjünk, de az eddigi eredményeink biztatóak. Hajrá lányok!

A másik, az iskolai Minihandbal korosztályban is minőségi, fordulatos és szoros mérkőzést játszottunk. Megjegyzendő, hogy idén ebben a kategóriában Élesd a megyei bajnok, és a jövő hétvégén képviselik Bihar megyét a regionális (megyeközi) szakaszon, Besztercén. Összességében, nagyon hasznos és tanulságos edzőmérkőzéseken vehettünk részt csütörtökön a helyi sportcsarnokban.    

Az LU11-es (Leány Utánpótlás 11 évesek) csapatunk tovább menetelt az OGYB (Országos Gyermekbajnokság) I. csoportjának összecsapásain. Elmúlt hétvégén, Balmazújvároson a Karcagi ,,Sütő Kézisuli,” illetve Tiszavasvári csapataival mérkőztünk meg. A karcagiakkal szemben kicsit idegesen kezdtünk; kapkodtunk, ezért semmi sem jött össze. Időkérés után aztán, többé-kevésbé helyre raktuk magunkat, és az első félidő második felétől, egy remek, szoros, jó mérkőzést produkáltunk. A Tiszavasvárival szemben sikerült megtartani „higgadtságunkat”; végig uralni tudtuk az indulatainkat, így a mérkőzést is kézben tarthattuk.

Mint eddig is majdnem minden mérkőzésünk, ezek a meccsek is komoly tanulságokat szolgáltattak számunkra. Remélem mindannyian megértjük az üzeneteket, tanulunk belőlük, és haladunk „előre”!

Hajrá lányok! 

Csengeri Csongor Antal

Mivel Balmazújvároson, most nem készítettünk fotókat, ezt az eseményt egy archív felvétellel illusztráljuk.

Keresés