Kézilabdásaink Érszalacson edzőtáboroztak

Kézilabdásaink Érszalacson edzőtáboroztak
2023. August 24.
kezi 3

Augusztus hónapban elkezdődött a felkészülés a kézilabdások számára is. Mivel a 2023-2024-es bajnoki évben, Érszalaccsal közös csapatok indítását tervezzük, adott volt az ötlet, hogy a lányok számára közös edzőtábort szervezzünk. Horváth Béla, Érszalacs község polgármestere ingyen szálláshelyet, ingyenes kalandparki belépőt illetve az újonnan felavatott sportcsarnokban, ingyen edzéshelyet tudott ajánlani csapataink számára. Természetesen éltünk a lehetőséggel és mindjárt két turnusban: augusztus 7 – 11 között az LU13-15 korosztály, illetve augusztus 14 – 18 között az LU11-12 korosztály kézilabdásai „beköltöztek az érszalacsi Zöld Házba”. Ezúton is köszönjük a polgármester úr lelkes hozzáállását és támogatását!

LU13-15 csapatunk a kalandparkban

Az LU11-12 lányok futóedzésre készülve

A napi háromszori étkezést egy helyi vállalkozó biztosította, köszönjük Lakatos Eszter asszonynak a finom ételeket melyekkel kényeztetett bennünket.  A feltételek tehát adottak voltak, így lányaink jó körülmények között vághattak bele a nem könnyű felkészülésbe. A nem egészen 5 nap alatt, 12 edzést – 7 erőnléti (4 futóedzés + 3 erő, gyorserő, erő-állóképességi) edzést és 5 labdás (4 technikai + 1 taktikai jellegű) edzést szerveztünk. Örömmel mondhatom, hogy mindenki végig csinálta a nem könnyű feladatot, komoly sérülés / megbetegedés nem történt, senki nem adta fel, így nyugtázhatjuk, hogy érvényesült a jelszavunk „Mindent lehet, csak akarni kell! ”. Szép volt lányok! Remélem, az edzések mindenkinek hasznára váltak és hatásuk meg fog mutatkozni a jövőbeli játékunkon is. 

Külön köszönet jár még Vida Attila alpolgármesternek, aki utánunk járt, és gyakorlatilag minden kérésünket (légkondicionálás, meleg víz, szállítás…) azonnal teljesített, illetve köszönjük még az érszalacsi szülőknek a finom gyümölcsöket és fánkot.

Lelkesítő, hogy a választott jelszavunk – „Mindent lehet, csak akarni kell!” – a tábor megszervezésének körülményeire is érvényes volt. Közös akarattal és összefogással – településvezetők, vállalkozók, szülők, sportolók, edzők, szurkolók… részéről – egy nagyon sikeres, élménydús és remélhetőleg nagyon hasznos projektet tudtunk létrehozni. Bízzunk benne, hogy ez a fajta hozzáállás még nagyon sokáig jellemezni fogja az érmelléki kézilabdás életet! Köszönet ezért minden résztvevőnek!

Hajrá Szalacs! Hajrá Mihályfalva! HAJRÁ ÉRMELLÉK!

Csengeri Csongor Antal, edző

Keresés