Ki mit tud? – Érmihályfalva-körzet továbbjutói

Ki mit tud? – Érmihályfalva-körzet továbbjutói
2016. November 7.
Az érmihályfalvi és környékbeli előadók, csoportokat november 5-én, szombaton délután vehettek részt az idei Ki mit tud?-vetélkedő körzeti szakaszán.
/vlm/Image/Show/84/
A verseny résztvevői a zsűri tagjaival az eredményhirdetés után

A kilencedik megyei Ki mit tud?-vetélkedő Érmihályfalva-körzeti elődöntőjét szombat délután tartották meg a Bartók Béla Művelődési Házban.

Erre a helyiek mellett Érsemjénből és Érkörtvélyesről érkeztek tehetségüket bemutatni szándékozó gyerekek és fiatalok szüleik és pedagógusok kíséretében. Őket Boros Emőke tanárnő műsorvezetői tisztségében köszöntötte, emlékeztetve, hogy a versengés célja: eddig “rejtett” tehetségeket felfedezni és erre ebben a körzetben is jó esély van, tekintve, hogy a vetélkedő eddigi esztendeiben is mindig képviselve volt a döntőben és számos első helyet, egyéb díjakat nyertek az indulók.

A versenyzők mintegy két órán át váltották egymást a színpadon, a sportszerűségre pedig jellemző, hogy minden előadót taps és ováció kísért. Nem volt ez másként akkor sem, amikor a Sălăjan Emőke óvónő, Bokor János kántor-tanár és Szabó János kultúrreferens alkotta zsűri kihirdette a végeredményt, melyből kiderült, a különböző műfajokban a gyerekek kategóriájában 18, a felnőtteknél 6 produkció jutott a verseny következő szakaszába, az alábbiak szerint (a fellépés sorrendjében):

Gyermek produkciók

– magyar irodalom: Belényesi István, Molnár Boróka, Karsai Kristóf, Tuef Zsuzsanna;

– komolyzene: Furfangos Furulyások;

– klasszikus tánc: Ovi Dance, Fresh Dance, Small Steps, Fly Away, Show Dance, Forever Dance;

– hagyományőrző népdal: Bogáncs leánykórus;

– hagyományőrző néptánc: Gacsádi Alex, Máté Vivien-Diószegi Csongor, Érkörtvélyesi Gyermek Néptánccsoport, Berei Gergő, Fürge Lábak Néptánccsoport, Érkörtvélyesi Ifjúsági Néptánccsoport;

Felnőtt produkciók

– klasszikus tánc: Silver Wings;

– magyar irodalom: Felvinczi Fanni;

– hagyományőrző néptánc: Kéri János, Érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport;

– hagyományőrző népdal: Kardos Nikolett;

– modern tánc: Silver Wings.

Mint elhangzott, a középdöntő időpontja november 13, vasárnap 10 óra, helyszíne a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Háza, a döntőt november 25-én, pénteken 17 órától tartják a nagyváradi Szigligeti Színházban.

Keresés