Kiállítás: A kassai kapcsolat

Kiállítás: A kassai kapcsolat
2014. March 1.
A 2012-es Kassai Nemzetközi Alkotótábor anyagából ad ízelítőt a könyvtárban péntek délután megnyílt kiállítás.
/vlm/Image/Show/84/
Három hétig láthatóak a Kassán készült alkotások

Nem csak február első napja, de a hónap utolsó napja is kiállításmegnyitó jegyében zajlott a városi könyvtárban: pénteken délután a Kassai Nemzetközi Alkotótábor 2012-es anyagából kaphattunk ízelítőt.
Jó lenne, ha város közéletének egyéb területe is olyan mozgalmas lenne, mint a kulturális, mondta a megnyitón dicserőleg Nyakó József polgármester.
A kassai táborban készült alkotások a margittai Papp Gábor révén jutottak el a könyvtárba, akik maga is tagja volt az alkotói közösségnek. A megnyitón elmondta, hogy romániai, magyar- és lengyelországi, ukrajnai alkotók vannak jellemzően jelen a felvidékiek mellett a kassai táborban, melynek állandó témája maga Kassa városa, és annak környéke. Ez akár még monotonnak is tűnhetne, ám ha csak a város történelmét, vagy történelmi városrészeit tekintjük, nem is beszélve az állandóan változó környezeti tényezőkről, mindjárt más a helyzet. A pénteken nyílt kiállításon 20 alkotó munkái kerültek a pannókra, városrészek, épületek, csendéletek által megidézve Kassát.
Papp Gábor, illetve Szalai Ilona könyvtáros is megemlítette, hogy kihasználva ezt a “kassai kapcsolatot”, megpróbálnak felvidéki, lengyel és akár kárpátaljai művészeket is megnyerni az érmihályfalvi alkotótáborban való részvételre, melyre idén június 16. – 22. között már nyolcadszor kerül majd sor.
A kiállítás 3 hétig látható.

Keresés