Kilenc osztály szalagavatója két nap alatt

Kilenc osztály szalagavatója két nap alatt
2013. April 8.
Pénteken és szombaton tartották meg a Mezőgazdasági Főgimnázium végzős osztályainak szalagavató ünnepségeit a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/
Pénteken 4, szombaton 5 osztály diákjait ünnepelték

Pénteken négy (XII.C.- osztályfőnök Boros József, XII.D. – Varga Mihály, XII.G. – Csűri Zoltán, XIII.Mechanika – Póka János), szombaton pedig öt osztály (XII.A. – Stancz Ioana, XII.B. – Klan Gabriella, XII.E. – Szilágyi József, XII.F. – Csepei Kálmán , XIII.Kereskedelem – Miclaus Adriana) szalagavatóját tartották az érmihályfalvai Mezőgazdasági Főgimnáziumban, pontosabban a kultúrházban.
A nézőtéren mindkét napon a már “megszokott” zsúfoltság volt tapasztalható, szülőkkel, ismerősökkel, diáktársakkal csüngtek még a csilláron is, ahogyan mondani szokás.
A megjelenteket Derşidan Ştefania aligazgatónő köszöntötte az iskola vezetősége nevében. felidézte, hogy a mostani tizenkettedikesek szinte még “tegnap” léptek be az iskola kapuján először, és máris eltelt négy év, itt a nagykorúság. Hozzátette: bármilyen útra is viszi sorsuk a véndiákokat, azon munkával, becsületesen haladjanak.
Zeffer Tímea igazgatónő betegség miatt nem tudott jelen lenni, üzenetét Boros József tolmácsolta. Az igazgatónő is sok sikert kívánt a fiataloknak, akik “az egykori félszegtinédzserekből immár gyönyörű lányok és fiúk lettek”, akik rövidesen elhagyják az iskola “nagy, közös családját”, fürkészve az előttük álló életet, melyben már maguk lesznek felelősek saját döntéseikért.
A beszédek után az aligazgatónő tűzte fel a nagykorúságot jelző kitűzőt (maturanduszt) az osztályfőnököknek, utána pedig utóbbiak sorra az osztályaik diákjainak. A fiatal felnőttek a szokásos meg-megbicsakló magassarkú cipőkben, kicsit félre álló nyakkendőkkel, de annál meghatottabban álltak ki a színpad elejére, miközben kattogtak a fényképezőgépek.
A továbbiakban a tizenegyedikesek üzenete hangzott el. “Nemrég még ti álltatok itt, hoztátok a virágokat, készítettétek a műsort, és lám, eltelt egy év, most ti nézitek a mi búcsúztatónkat” – hangzott el, majd az ígéret: mindent megteszünk, hogy jövőre mi is méltóak legyünk a ti helyetekre.
Műsorok következtek ezután, melyeket a tizenegyedikesek egy évvel nagyobb társaik tiszteletére állítottak össze. Ebben volt komoly irodalmi rész, volt zene és tánc, de mint mindig, most is az aratta a legnagyobb sikert, amikor tanáraikat parodizálták.
A programot követő bulizás mindkét napon éjfél körülig tartott.

Keresés