Kinde Annamária Díj – Érmihályfalvi társ-díjazott

Kinde Annamária Díj – Érmihályfalvi társ-díjazott
2016. November 22.
Érmihályfalvi, az Ady Endre Líceumban tanuló diák, Jock Evelin is tagja annak a csoportnak, mely a nyolcadik Nagyváradi Könyvmaraton zárónapján átvehette a Kinde Annamária Díjat.
/vlm/Image/Show/84/
A díjazottak, jobbról Jock Evelin

A nyolcadik Nagyváradi Könyvmaraton zárónapjának zárómomentumai a Szigligeti Stúdió Fekete Termében zajlottak le: szombaton este adták át a most alapított Kinde Annamária Díjakat.

A díjról és annak névadójáról szólva Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztő, a könyvmaraton fő szervezője elmondta, hogy Kinde Annamária költő számára a legfontosabb volt szerkesztői évei alatt – a Várad irodalmi rovatának volt a szerkesztője –, hogy fiatal tehetségeket fedezzen fel és indítson el az irodalmi pályán. Ennek a díjnak is a feladata, hogy évről-évre fiatal tehetségeket díjazzanak, szögezte le Szűcs László, hozzátéve, hogy körülbelül egy éve indult el a Várad folyóirat kulturális projektje Élő Várad néven, aminek eredménye az utóbbi időkben érdekes performansz volt. „Ezeknek a performanszoknak az irodalmi alkotó főszereplői olyan fiatal csapatot alkotnak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy felpezsdüljön Nagyvárad magyar kulturális élete, és sikeres legyen ez a projekt. Ezért úgy döntöttünk, hogy a fiatal írói csapat tagjai között adjuk megosztva a Kinde Annamária Díjat”; – jelentette be Szűcs László. A Kinde Annamária Díj idei nyertesei Bíró Árpád Levente író és Jock Evelin, Kemenes Henriette, Mihók Tamás, Ozsváth Zsuzsa költők lettek. A jutalmazottak az oklevél mellett átvették közösen a díjat megtestesítő Deák Árpád kisplasztikát is. A díjátadáson közreműködött Kinde Annamária lánya, Kinde Anna és Tasnádi-Sáhy Péter, író, a Várad folyóirat szerkesztője.

(forrás: Bihari Napló / Pap István)

Keresés