Kipp kopp, kopogás, itt van, itt a Mikulás!

Kipp kopp, kopogás, itt van, itt a Mikulás!
2013. December 10.
Sok más gyerekhez hasonlóan az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola kisdiákjai is nagyon várták már a Mikulást. Hogy minél emlékezetesebb maradjon ez a nap, a III.D. és IV.E. osztály tanulói - Nyakó Melinda és Belényesi Katalin tanító nénik vezetésével - december 6-án Mikulás napot szerveztek.
/vlm/Image/Show/84/
A III.D. és IV.E. osztály tanulói - Nyakó Melinda és Belényesi Katalin tanító nénikkel

A III.D osztály programja megnyitó gyanánt egy verssel kezdődött, majd a gyerekek megtudhatták, honnan ered a “Mikulás nap”. Ezek után természetes volt, hogy megtanultak egy Mikulás-verset is:
Miklós püspök egykor régen,

Segített a szegény népen.

Őt dicsérte koldus, árva,

Emlékezzünk jóságára.
Alig hangzott el az utolsó sor, csengőszó hallatszott, és az ajtót nyitó gyerekek egy hatalmas zsákot találtak a küszöbön, benne nekik szánt ajándékokkal. A későbbiekben mesepercek következtek:a Pötyike megmenti a Mikulás napot című mese elmesélését annak feldolgozása, majd játékos, érdekes feladatlapok (anyanyelvi, matek) kitöltése követte. Kézműveskedés során zsebes Mikulást készítettek, a Mikulásól szóló dalok éneklésének ünnepi hangulatához minden gyerek pirosba öltözött.

A IV.E. osztályban közös énekléssel, versmondással, a Mikulás “előcsalogatásával” kezdődött a nap, a Miklós püspökről szóló legendát interaktív módon dolgozták fel. A Mikulással és a téli ünnepkörrel, népszokásokkal kapcsolatos feladatok, kvízkérdések, keresztrejtvények megfejtését kézműves foglalkozás követte, melynek során Mikulás-cica készült.

A meglepetésekkel teli nap végén a gyerekek elégedetten és vidáman tértek haza.

Keresés