Kiránduló és pihenőhelyet készít a Zöld Kommandó

Kiránduló és pihenőhelyet készít a Zöld Kommandó
2013. September 26.
A Furkóban lévő kis erdészházat a városvezetés a Zöld Kommandó gondjaira bízta. Bíró Károly tudósítása.
/vlm/Image/Show/84/
A felújításban részt vett "kommandósok"

A Fúrkó-i erdő közepén, festői környezetben áll egy aprócska erdészház. Vagy húsz éve építette az akkori erdész vadásztanyának vagy protokollcélokra. Már régóta nem használja senki, így – lévén az erdő és a benne található házikó is a városi önkormányzat tulajdona – jött az ötlet, hogy egy kisebb felújítás után kerüljön a Zöld Kommandó használatába.

A városvezetés támogatta a kezdeményezést, mivel a helyszin és az épület jellege nagyszerű főhadiszállásként szolgálhat az említett szervezetnek. Itt akár többnapos környezetvédő akciót is lehet majd szervezni, innen indulhatnának a járőrözések, de rendezvények helyszíneinek, a leendő tantúrák pihenőhelyeinek is megfelelő lenne. A tervet tett követte, az elmúlt szombatra összehívták a Zöld Kommandó megújult tagságát egy kis önkéntes munkára. Lévén, hogy már rég esedékes volt egy csapaterősítő piknik szervezése is, egybekötötték a kellemest a hasznossal és bevonták a családtagokat is a programba. Míg a férfiak festettek, fúrtak -faragtak, a hölgyek finom bográcsgulyást főztek a nyílt tűzön. Jó hangulatban, vidáman dolgozott mindenki.

Még egy-két ilyen akció és teljesen rendben lesz a menedékház, bútorzat, tűzhely is kerül majd a szobácskába. Már csak egy nevet kell találni, és felkerülhet az oromzatra a Zöld Kommandó logója is. A városvezetésen kívűl Crisan Sándor és Kovács Zoltán vállalkozók támogatták az akciót, előbbi a javításhoz szükséges anyaggal, utóbbi a bográcsbavalóval.

Képek és szöveg: Bíró Károly


Keresés