Kisdiákok “mesés” versengése

Kisdiákok “mesés” versengése
2016. December 29.
A mesevetélkedő megyei döntőjébe való jutás volt a tét a kisiskolásoknak Érmihályfalván tartott körzeti versenyen. A váradi döntőbe 12 csapat jutott tovább.
/vlm/Image/Show/84/
Mesevetélkedős gyerekekkel népesült be a Gödör rendezvényház

December 19-én délután zajlott a “Mesék szárnyán” mesevetélkedő második, helyi-körzeti fordulója Érmihályfalván. Az első szakaszban résztvevő 35 csapatból 24 jutott tovább, most pedig a tét a megyei fordulóba való bejutás volt. A lelkes gyerekek már jóval a verseny kezdete előtt gyülekeztek a Gödör rendezvényházban tanítóik, szüleik kíséretében. Szokásokhoz híven a főszervező tanítónéni bemutatta a csapatokat és felkészítőiket, majd a szabályok ismertetése következett.
A versenyen a csapatok ismét 10 feladatlapot kaptak, a tanult négy mesével kapcsolatos feladatsorokkal. A gyerekeken látszott, hogy mindent beleadnak, nagy volt a küzdelem. Közben a szervező tanítónéni mozgásos játékokkal, tréfás kérdésekkel próbálta oldani a feszültséget.
Még aznap este értékelésre kerültek a munkák, melynek eredményeképpen a következő 12 csapat jutott a megyei döntőbe (a külön nem jelzettek érmihályfalviak): II.osztályosok – Szív, Nap (II.C., tanítónő Gábor Éva), Szikrák (II.B., Karászi Éva – Király Zsuzsanna); III.osztály – Torpedók, Főnix, Mosolygók (III.B., Gliga Judit – Simon Enikő), Észlények (III.D., Oroszi Erika), Szóló Szőlő (Érsemjén, Vanyó Kecskés Éva), Szalacsi Szederkék (Szalacs, Gellén Beáta); IV.osztály – Napocskák (IV.D., Kocsis Judit), Micimackók (III., Mustean Judit), Smiley (IV.B., Nagy Zita-Nagy Katalin). Külön gratuláció illeti a továbbjutó II. osztályos gyerekeknek, akik derekasan helytálltak és sikerült a megyei fordulóba jutniuk, amit január 28-án rendeznek meg Nagyváradon.
Mindenkinek további “mesés” vakációt kívánok, szeretettel!
Gábor Éva tanítónő
(erdon.ro)

Keresés