Kisebb-nagyobb diákok műsora a megnyitón

Kisebb-nagyobb diákok műsora a megnyitón
2015. September 27.
A Dióverés megnyitóján, a beszédeket követően, a Zelk Zoltán Általános Iskola kisebb-nagyobb diákjai adtak elő irodalmi - zenés - néptáncos műsort.
/vlm/Image/Show/84/
Megtelt a Gödör nézőtere a megnyitóra

Még tartott a civil szervezetek képviselőinek találkozója, amikor már gyülekezett a szereplők hada és a publikum az ugyancsak a Gödörben tartott megnyitó ünnepségre. A gyerekek közül sokan rácsodálkoztak a tavaly “született” két hatalmas, szavazáson Ér Marcsinak és Ér Misinek keresztelt szalmabábúra, melyeknek új gúnyáját eső áztatta előző éjjel, ám szombaton már nem esett.
A 110 ülőhely mellett még legalább fele annyian állva hallgatták Nyakó József köszöntő szavait, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy a Dióverés programjainak fő célja, hogy az azon megjelenők jól érezzék magukat, legyen szó könnyedebb vagy komolyabbnak mondott műfajról. A polgármester Cseke Attila képviselőnek adta át a mikrofont. A politikus Szalontát, Borsot és Székelyhídat említette, ahol e hét végén ugyancsak közösségerősítő rendezvények zajlottak/zajlanak Érmihályfalva mellett, és szerinte büszkék lehetünk arra, hogy akár tavasz van, akár nyár, akár ősz, mindig megálljuk helyünket úgy a munkában, mint a csapatépítésben vagy a közös szórakozásban.
A helyben hirdetett “A kő marad”-év jegyében következett gyerekek gálaműsora.
Elsőként Gnand Krisztina énekelte el a régi székely himnuszt, majd az I. C., a II. D. és a III. D. osztályok kisdiákjai Gábor Éva tanítónő felkészítésével, az V.-VI.-VII. osztályosok Boros Emőke tanárnő felkészítésével adtak elő irodalmi összeállítást, Darabont Aliz tanárnő tanítványai énekeltek, illetve az Apró Lábak és Fürge Lábak néptánccsoportok Borbély-Simon Andrea vezetésével mutatták be előadásukat.

Keresés