Kispályás focitorna: megszervezték, megnyerték

Kispályás focitorna: megszervezték, megnyerték
2020. February 4.
Egész napos kispályás focitorna zajlott szombaton az érmihályfalvi sportcsarnokban.
/vlm/Image/Show/84/
Éppen három éve, 2017. januárjában zárult le Érmihályfalván a 18. Somogyi Zsolt kispályás foci emléktorna. Akkor még senki nem sejtette, hogy a párját ritkító hagyománya ellenére, szervezési nehézségek miatt a sorozat megszakad, azóta sem folytatódott. Hogy mennyire lenne rá igény, azt mutatja, hogy az utóbbi időben más tornákon sikeres helyi (bár környékbeli tagokat is felvonultató) Bad Boys nevű csapat által szombaton szervezett egynapos tornára 13 csapat nevezett be.
A több helyi gárda mellett érkeztek csapatok Váradról, Adonyból, Körtvélyesről, Albisról, Semjénből, Tamásiból, a határon túlról pedig Fülöpről, Nyíradonyból, Debrecenből.
A csapatokat három csoportba osztották, ezeken belül döntöttek a helyezésekről, a továbbjutók pedig egyenes kieséses alapon folytatták. Este lett mire elérkeztek az elődöntőkhöz: Nagyváradi AC – Debreceni Panel Centrum 2 – 0, Bad Boys – Tamási 2 – 1.
A harmadik helyért közös megegyezéssel nem játszottak, csak hétmétereseket rúgtak, ebben debreceniek a tamásiak fölé kerekedtek.
A döntőben a rendes játékidőben nem született gól, itt is büntetők következtek, melyben 2 – 1 arányban a Bad Boys legyőzte a váradiakat, megszerezve a saját rendezésű tornája első helyét. A gólkirályi címet a tamási Iacob Andrei érdemelte ki, a legjobb játékos Crisan Roland, legjobb kapus Szkirkanics Ákos (mindkettő Bad Boys).
A bíráskodást egész nap a helyi Fele Szabolcs és a nagykárolyi Schwartzkopf Zsolt végezte. Kérdésünkre Kiss Sándor főszervező elmondta: gondolkodnak rajta, hogy a már említett Somogyi Zsolt Emlékkupa megszervezésében is részt vállaljanak majd ősszel, felélesztve a sorozatot.
A kupagyőztes csapat a képen, balról, fent: Torda Richárd, Csomós Patrik, Rácz Ede, Kiss Sándor, Bersenszki Eduárd, Szkirkanics Ákos, Claudiu Mihale, lent Szilágyi Zoltán, Crisan Roland, Molnár Attila, Solymosán Ferenc.

Keresés