Kiszenvedett három pont

Kiszenvedett három pont
2014. October 13.
Sérülések, a második félidőben gyenge játék, de végül megszerzett három pont – így lehetne összefoglalni hazai szempontból az Unirea szombati meccsét.
/vlm/Image/Show/84/
A két csapat a találkozó előtt, barátságosan

A negyedik ligás labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában, szombaton délután, napsütéses időben a Nagyváradi Egyetem csapatát fogadta az Unirea. Az időjárás kellemessége nem „ragadt át”; a játékra is, annak ellenére, hogy Fele szabadrúgásból már a 4. percben közel járt a gólhoz, sőt, a 9. percben ugyancsak Fele rövid sarokra beívelt szabadrúgását a hálóba csúsztatva Illés meg is szerezte csapatának a vezetést – 1-0. Szabó Zoltán edző folyamatosan a helyezkedési hibákat igyekezett orvosolni a pálya széléről. A 14. percben pár másodpercen belül Csiri és Illés lövése akadt el a kapu előtt. A 29. percben Gyula „küldött vissza”; egy, a kapu előteréből kipattanó lövést, ami egy védőt is érintve a hálóban kötött ki – 2-0. A két gólos vezetés nem nyugtatta meg a csapatot, a játék csapkodó, pontatlan volt. A második félidő 2. percében Dumiter lőtt alig mellé, miközben a hazai csapat bizonytalanságát, a játékosok nehézkes reagálását kiszimatolva a vendégek egyre többször kerültek helyzetbe, sőt, a 61. percben egy rövid sarokra érkező beadásból csatáruk szépíteni is tudott – 2-1. Az eset után Szász kapus a földön maradt, le kellett cserélni, sőt, perceken belül autóval szállították el a kispadtól, információnk szerint vállsérülést szenvedett. Az összpontosítás továbbra sem ment a pályán maradt társaknak, egyre több feladat hárult a védőkre, és a csereként beállt Ármós kapusra, akik állták a sarat az egyre idegesebb hangulatban. Újabb roszz hír volt, hogy a 81. percben Létait is sérülés miatt kellett lecserélni, de az ellenfél soraiban is szedte áldozatait a „harc”;. Az utolsó negyedórában Dumiter háromszor is megnyugtathatta volna a kedélyeket a harmadik gól megszerzésével, ha szemtől szemben a kapussal nem „nagy”; gólt akar bombázni, csak egy kisebb szerényet a hálóba gurítani… A játékvezető a sérülések miatt 5 percnyi hosszabbítást jelzett, végül a 98. percben fújta le a sok rohanást, pontatlanságot, idegeskedést, de végül hazai győzelmet hozó találkozót.

Az Unirea összeállítása: Szász (62.p. Ármós) – Horváth, Létai (81.p. Solti), Lakatos, Csiri, Fele (57.p. Keresztúri), Gyula, Kiss, Illés, Crisan (94.p. Vadkerti), Dumiter.

A forduló további eredményei, illetve a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Az ifjúságiak találkozóját a vendégek nyerték 2-0-ra.

A következő fordulóban az Unirea a Nagyváradi Bihar FC II. vendégeként lép pályára.

Keresés