Koncertek a XXIV. fesztivál utolsó estéjén is

Koncertek a XXIV. fesztivál utolsó estéjén is
2016. May 23.
Ahogyan lenni szokott, vasárnap délutánra / estére gyűlt a legnagyobb tömeg az érmihályfalvi Széchenyi térre, amikor a Nyíló Akác Napok utolsó eseményei zajlanak. Idén, 18 év után újra, koncertezett Fenyő Mikós is.
/vlm/Image/Show/84/
Fenyő Miklós 18 év után újra az érmihályfalvi közönséggel

Aki azzal a reménnyel kelt fel a XXIV. Nyíló Akác fesztivál utolsó napján, vasárnap reggel, hogy kipróbálja a sétarepülést, annak csalódnia kellett: annyi volt az érdeklődő, hogy már szombaton “elkeltek” a vasárnapi időpontok, annak ellenére, hogy a kisrepülő kereke szinte csak az utascserek idejére érte a földet. (Két hét múlva újra jön, tekintettel az érdeklődésre.) Reggel kezdődött meg a főzőverseny, ennek eredményhirdetésével egy időben volt a városi könyvtárban Szilágyi István: Érmihályfalva I. és II. világháborús hősei és áldozatai című kiadványának bemutatója.

A további programoknak a főtér adott helyet.

Elsőként a Good Dragon karatecsapat mutatkozott be (edző Takács Mihály), majd következett a 13. Nyíló Akác Szépe választás. Az időbeni csúszás miatt ezt megszakítva meg kellett hallgatnunk Bódi Csabi koncertjét. Ez a műfaj kedvelőinek egyáltalán nem volt terhére, örömmel hallgatták az előadó saját nótái mellett azokat is, melyeket mindenki más is énekel, például a biztonság kedvéért kétszer megtudtuk, hogy a nézését meg a járását semmi pénzért nem adnánk… További koncertek voltak még hátra a napból. A román könnyűzene pillanatnyi élvonalát képviselő What’s Up (Marius Ivancea) slágereit együtt énekelték vele a fiatalok, nem tűnt, hogy a román nyelv gondot okozott volna (apropó közelgő érettségi…).

A rappet szeretők nagy örömmel fogadták a magyarországi Denizt (Rizner Dénest), akinek legismertebb dala (Egyetlen) Fonogram díjas volt 2014-ben.

Aki akkor született, mikor Fenyő Miklós előzőleg a Nyíló Akác Napokon koncertezett, az idén már nagykorúként láthatta viszont: éppen 18 évvel ezelőtt volt az ugyanis… Akkor szólóban, most profin megkoreografált produkcióval érkezett, mögötte az öt tagú Fenyőgyöngye zenekarral, a három tagú Csacska Macska vokállal és hat tagú, a többször is átöltöző Jampi Angyalok tánckarral. Természetesen csak slágerek hangzottak el (mi más?!), de rongylábazás közben arra is rácsodálkozhattunk, hogy talán legemblematikusabb dala, mely a mai napig bulik elmaradhatatlan darabja, a Csavard fel a szőnyeget, már 48 éves szerzemény-varázsszőnyeg…

A fentebb említett időbeni csúszás miatt a koncert nem sokkal hétfő hajnali 1 óra előtt ért véget, amikor színpompás tűzijáték tett pontot az eseménysorozat végére. Nyakó József polgármester örömmel állapíthatta meg, hogy az eseménysorozatot semmilyen rendzavarás nem árnyékolta be, köszöntet mondott szervező munkatársainak, résztvevőknek, fellépőknek, máris készülve a következő, jubileumi, XXV. Nyíló Akác Napokra. Hétfőn reggel a kitakarított főtéren már csak a színpadon bontó munkások emlékeztettek az elmúlt napok történéseire.

Keresés