Koncerttel ünnepelt a 4 éves Csilinka

Koncerttel ünnepelt a 4 éves Csilinka
2018. May 29.
A Csilinka gyerekkórus megalakulásának 4 évfordulója alkalmából tartott koncertet csütörtökön.
/vlm/Image/Show/84/

A kultúrházban tartott koncerttel kapcsolatban Darabont Aliz zenetanárnő, a kórus alapító-vezetője elmondta: „ Úgy gondoltam, hogy legyen egy olyan koncertünk, amikor nem azért énekelünk, mert valamilyen különleges alkalom van, például karácsony, anyák napja, kórustalálkozó, stb., hanem csak azért mert mi szeretünk énekelni. Ennek a koncertnek nem volt tétje, és általában ilyenkor sokkal jobban és felszabadultabban énekelnek a gyerekek. Ez olyan volt, mint egy kóruspróba, de nézőkkel.”;

A műsorban összefoglalták az elmúlt 4 évben összegyűlt dalaikat, ezek között voltak megzenésített versek, J. S Bach, W. A. Mozart, J. Haydn, barokk és klasszikus zeneszerzők művei, musical részletek, Bárdos Lajos, Kocsár Miklós és további magyar zeneszerzők alkotásai, modern számok. Az interaktív koncerten a gyerekek sokszor változtatták helyüket, hol a színpadon, hol lent a közönség körében, hol bevonva a közönséget, hol táncolva, mozogva adták elő a dalokat.

„Célunk egy koncert-turné az Érmelléken, azokon a településeken, ahonnan vannak a kórusunknak tagjai”;, tette hozzá a kórusvezető.

Keresés