Könyvbemutató: Fénnyel írt sorok

Könyvbemutató: Fénnyel írt sorok
2015. September 21.
A hét végi ünnepségsorozat egy programja lesz Szilágyi Ferenc Hubart negyedik, az Érmihályfalváért Egyesület támogatásával megjelenő verseskötetének bemutatója. Alább a szerző mintegy "előszóként" mondja el gondolatait.
/vlm/Image/Show/84/
A bemutatandó kötet fedő- és hátlapja
A hét végi Dióverés Érmihályfalván programsorozat részeként kerül sor vasárnap, szeptember 27-én 17 órától a kultúrházban Szilágyi Ferenc Hubart negyedik, Fénnyel irt sorok című verseskötetének bemutatójára. Ennek kapcsán a szerző az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:
Ez a könyv, amit most be fogok mutatni, sorrendben immár a hatodik önálló kötetem, versesként pedig a negyedik. Ezen kívül hét antológiában szerepelnek még az írásaim. Kéziratokban is bővelkedik az asztalfiókom, jelesül négy terjedelmesebb prózai mű, amelyből kettő önéletrajzi jellegű, belső, családi használatra készült, személyességénél fogva nem is szándékozom kiadni; kettő viszont nyomdafestékre vár. Azt mondják, termékeny alkotó vagyok, szerintem ez eléggé relatív, hiszen az átlagban számított heti két vers, valakinek talán soknak tűnhet, én magam viszont úgy érzem, hogy kevés. Nyáron a termékenységet a ház körüli tevékenység korlátozza, télen viszont az írás a legfőbb elfoglaltságom. Prózával a versek mellett többnyire olyankor foglalkozom. Amúgy nem vagyok „sztahanovista”;, soha sem hajtottam mennyiségre. Inkább írjak kevesebbet, de az legyen értékelhető. Minőségi műnek azt az alkotást tartom, amelyik megérinti az olvasót. Nem szeretem az olyan verset, amit meg kell fejteni vagy magyarázni. A mai rohanó világban az olvasónak erre nincs se ideje, se türelme. Meggyőződésem, hogy manapság azért olvasnak kevesen verset, mert a líra eltávolodott a közérthetőség szilárd talajától, és magas lóról próbál leszólni a közönséghez. Az olyan versnek a hatása többnyire a sokkolásban, az elkápráztatásban merül ki: lám, milyen zseni a szerző, úgy tud írni, hogy azt senki sem érti – fogalmazhatnánk meg, amit gondolunk róla, bár inkább sunyítunk, nehogy kiderüljön a műveletlenségünk. Holott a meg nem értett versekért, és azért, hogy manapság egyre kevesebben olvasnak lírát, egyáltalán nem az olvasó a felelős, hanem a költő. Ő az, aki tehet azért, hogy gondolatai, érzelmei eljussanak az olvasóhoz, megértsék, megszeressék, továbbgondolják, átéljék, átérezzék azt.
A szerző és a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a bemutatóra, melyen közreműködnek a Móka színjátszó csoport tagjai: Boros Emőke, Felvinczi Erzsébet Dolly és Boros József.

Keresés