Konzuli nap regisztráció idején

Konzuli nap regisztráció idején
2016. September 16.
Csütörtökön volt és mintegy másfél hónap múlva lesz az újabb konzuli nap.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

A Nemzeti Választási Irodához történő regisztráció és a migránskérdésben elindított népszavazás ügyintézése közben is jutott idő konzuli napra csütörtökön az érmihályfalvi RMDSZ irodájában.

A kolozsvári főkonzulátus munkatársai délelőtt 11 órától az előre tervezett “munkaidőt” is túllépve fogadta az ügyfeleket. Összesen 17 iratcsomó leadásával 38 fő kérelmezte könnyített honosítását, anyakönyvezés során három gyerek születésének bejelentésére került sor.

Több család is vehetett át anyakönyvi iratot, lakcímet igazoló kártyákat, melyeket a korábbiakban igényeltek. Ők a konzulátus előzetes kiértesítései alapján érkeztek az RMDSZ irodához. Húsz magyar igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés történt.

Várhatóan mintegy másfél hónap múlva lesz újabb kihelyezett konzuli nap, melyre máris vannak bejelentkezett ügyfelek.

Az iroda továbbra is teljes körű és a kezdetektől ingyenes ügyintézéssel áll az érdeklődők rendelkezésére, ugyanakkor a hatékonyabb munkamenet érdekében ajánlatos időben jelentkezni az irodavezetőnél a szükséges előkészületek megtételére. Az iroda nyitva tartása: hétfőn 15 és 18 óra között, keddtől péntekig 9 és 13 óra között, a hívható telefonszám 0741-665961.

Keresés