Konzuli nap volt szeptember 17-én

Konzuli nap volt szeptember 17-én
2019. September 18.
A következő konzuli napra november 12-én, kedden kerül sor.
/vlm/Image/Show/84/
Szeptember 17-én, kedden tartott az érmihályfalvi RMDSZ-nél kihelyezett konzuli napot a Kolozsvári Főkonzulátus. Ez alkalommal 27 személy kérelmezte a magyar állampolgárságot és az ezzel egy időben történő születések valamint házasságok anyakönyveztetését. Gyermekszületés és házasság bejelentése történt több esetben, anyasági támogatás és babakötvény kérelmek kerültek leadásra. A megszokott ügyintézések mellett hiánypótlásokra, valamint lakcímckártya-cserékkel kapcsolatos ügyintézésre is sor került.
A konzuli nap alakalmával sok család vehette át előzetesen kérelmezett anyakönyvi iratait. Az RMDSZ iroda nyitvatartási ideje alatt bármikor lehet kérelmezni a magyar anyakönyvi iratok (keresztlevél, házassági) kinyomtatását mindazon magyar állampolgárok számára, akik még nem rendelkeznek ezekkel az iratokkal.
A következő konzuli napra november 12-én, kedden kerül sor az érmihályfalvi RMDSZ-nél, addig is várják az ügyfeleket az ügyintézések előzetes egyeztetésére. Az iroda nyitvatartási programja: hétfő 15 -19 óra, keddtől péntekig 9 – 13 óra között.