Korondon foci, Csíkszentsimonban sörgyárlátogatás

Korondon foci, Csíkszentsimonban sörgyárlátogatás
2018. February 9.
Bár első számú cél a labdarúgás, az Amasport idei korondi látogatásának fő attrakciója a Csíki sörgyár meglátogatása volt.
/vlm/Image/Show/84/
Az elmúlt hét végén hetedszer találkozott egymással az érmihályfalvi Amasport Egyesület és a korondi Internet Kávézó kispályás focicsapata. A hétből ez volt a negyedik sóvidéki találkozó, ahogyan az már az év elején hagyománnyá vált. A program is a megszokott szerint alakult, vagyis már pénteken este útjára indult a labda, negyedórás meccseket játszottak két órányi időtartamban, majd este megünnepelték az újbóli találkozást. A sportolás szombat délelőtt folytatódott, aznap délutánra pedig a kikapcsolódást szolgáló programot szerveztek a vendéglátók: a Korondtól mintegy 90 km-re lévő Csíkszentsimonba buszoztak közösen, meglátogatni a Csíki sörgyárat. Mint kiderült, a manufaktúra a termelés mellett turistalátványosságnak is berendezkedett, előjegyzés alapján fogadnak turistacsoportokat, de lehet ott tartani például céges összejöveteleket, vagy éppen legénybúcsúkat. Nem mellékes információ, hogy a sörgyár jól kigondolt népszerűsítő akciójának része, hogy az odalátogatókat nem csak körbevezetik a gyártósoron, de terített asztallal és korlátlan sörfogyasztással (!) is várják.
A korondiak egy meglepetés-ajándékkal is várták vendégeiket: a két település címereivel ellátott zászlót készítettek (lásd fenti illusztrációnkon).
A sportolók találkozóinak “eredménye” a nyáron fog 4 – 4 -es döntetlenre alakulni, a korondiak érmihályfalvi látogatásakor.