Köszönet minden szavazatért!

Köszönet minden szavazatért!
2012. December 10.
Nyakó József polgármesternek a parlamenti választások eredményét értékelő nyilatkozata.
/vlm/Image/Show/84/

Köszönet minden szavazatért!

A vasárnap lezajlott parlamenti választásokon sikerült olyan eredményeket elérnünk, mint a júniusi helyhatósági választáskor. Mindezt annak ellenére, hogy különböző elméletekkel traktálták a választókat, akik azonban ismét józan ítélőképességről tettek tanubizonyságot.

Le kell szögezzük: ez az eredmény nem a magyar összefogás eredménye! Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke már az urnazárások után, az előzetes eredmények ismeretében kijelentette, hogy a szervezet most kialakuló parlamenti képviselete minden romániai magyar érdekében fogja végezni munkáját. De aki ebből a törődésből nem kér, arra nem fogjuk azt ráerőltetni – teszem hozzá én.

Azt tapasztaltam, hogy az eddig talán legintenzívebb kampányunk ellenére sem volt megfelelő az érmihályfalviak részvétele a szavazáson. Mindez azt jelenti számomra, hogy ki kell találnom, és ki is fogok találni egy “szavazókedv – serkentő” intézkedést.

Az ismertté vált eredmények megerősitették az RMDSZ-t, ami azt jelenti, hogy bővül a polgármester mozgástere, és érdekképviseleti eszköztára. Bár országos szinten csak a gazdasági helyzet szinten tartásában reménykedhetünk a következő években, én arra fogok törekedni, hogy élve a parlamenti, esetleg minisztériumi kapcsolatokkal, akár látványos megvalósitásokat is elérjünk.

Nyakó József polgármester, RMDSZ-elnök