KOVÁCSok a NAGYok ellen

KOVÁCSok a NAGYok ellen
2015. September 18.
Az idei Dióverő ünnepség egyik programjaként a városban két leggyakoribb családnév viselőinek versenyét fogják megszervezni.
/vlm/Image/Show/84/
Lehet "építeni" a csapatokat
Az idei Dióverő ünnepség egyik programja (a teljes program ide kattintva) lesz szeptember 26-án, szombaton 18 órától a “KOVÁCSok a NAGYok ellen” elnevezésű műveltségi vetélkedő. A kvíz arra épül, hogy Érmihályfalván a statisztika szerint a Kovács és a Nagy a két leggyakoribb családnév.
A két csapat – melyekbe az alább megadott módon lehet jelentkezni – várhatóan 25 fős lesz, és a következő témakörökben megfogalmazott kérdésekre kell válaszoljanak: irodalom, történelem, földrajz, sport, természettudományok.
A programban természetesen a jókedv, a csapattagok és a szurkolótáborok szórakozása az elsődleges, de mivel versenyről van szó, szükség van egy szabályzatra is. Eszerint a játék lefolyása a következők szerint fog történni: a műsorvezető ismerteti a kérdést, a csapatok kézfelnyújtással jelzik: tudják a választ; ahol hamarabb emelkedik a kéz, ott a válaszadás joga; minden jó válasz 1 pontot ér; rossz válasz esetén automatikusan az ellenfelet illeti a válaszadás joga, ami – ha jó – 2 pontot ér. A verseny állását folyamatosan nyomon lehet követni egy táblán.
Aki úgy érzi, hogy szeretne tagja lenni valamelyik csapatnak – természetesen csak Nagyokról és Kovácsokról beszélünk, korhatár nélkül – azok jelentkezhetnek a csapatkapitányoknál:
NAGY László – 0742-211743
KOVÁCS Zoltán (Aladin) – 0740-861849.
A szervezők természetesen azokat is várják a Gödör rendezvényházba, akik a szurkolóként biztatják a csapatokat – ők bármilyen név viselői lehetnek.

Keresés