Közösségépítő és barátságszövő táborozás

Közösségépítő és barátságszövő táborozás
2013. June 24.
Nagyváradi kirándulással, majd vacsorával, és tábortűz melletti bulival ért véget a nyíradonyi és érmihályfalvai sportolók közös táborozása a hét végén.
/vlm/Image/Show/84/
A kirándulók Nagyváradon, a Bazilika előtt

Ahogyan arról beszámoltunk, pénteken kézilabda és labdarúgó mérkőzések zajlottak a Nyíradonyi VVTK és az Unirea fiatal sportolóinak részvételével tartott sporttábor részeként.
Szombaton délelőtt nagyváradi kiránduláson vettek részt a fiatalok. A városnézés a Bazilikánál kezdődött, majd gyalog folytatódott a központ irányába, végig a főutcán, a Holnaposok szoborcsoport előtt (de persze nem csak ott) számos emlékfotó készült. Nem csak a gyaloglás, de a hőség is próbára tette a sportolókat és edzőiket egyaránt, a séta a várban ért véget.
A kirándulók kora este tértek vissza az “alaptáborba”, a Csiha-tagba, ahol vacsora várta őket. Bár kisebb zápor is megöntözte a vidéket, annak elülte után azonnal benépesedett az udvar, szólt a zene, pattogott a labda, volt tánc, játék, móka, kacagás.
Pár pillanatra azonban egybegyűlt a tábor népe, amikor Nyakó József polgármester köszöntötte a sportolókat és sportvezetőket, hangsúlyozva az ilyen közös projektek fontosságát, közösségépítő és “barátságszövő” szerepét. Azt kívánta, hogy a legtehetségesebb sportolók neveit világhíres foci- és kézilabda csapatok meccsein lássuk viszont.
Elkészült a csoportkép is, majd tábortűz lobbant, s bár a lángok nehezen akartak belekapaszkodni a farudakba, azért nagyszerűen alkalmas volt arra, hogy körülötte örömtáncot járjanak a pályán ellenfelek, de azon kívül jó barát lányok és fiúk.
A két klub és annak sportolói közötti kapcsolatok szemmel láthatóan folytatásra vannak ítélve – ez talán a legfontosabb hozadéka a Nyíradonyi VVTK és az Unirea között lezajlott közös projektnek.

Keresés