Közzétették a nyolcadikosok képességvizsgájának eredményeit

Közzétették a nyolcadikosok képességvizsgájának eredményeit
2014. June 28.
Pénteken délután tették közzé a nyolcadikosok képességvizsgájának eredményét. Az óvás lehetőségével két diák élt.
/vlm/Image/Show/84/
Pénteken délután tették közzé a képességvizsga eredményeit

Hétfőn román nyelv és irodalom, kedden anyanyelv, míg szerdán matematika tudásukról adtak számot a nyolcadik osztályt végzett diákok az országos képességfelmérő vizsga keretében.
A Zelk Zoltán Általános Iskolában 114 diák végezte el a nyolcadik osztályt, közülük 92 iratkozott fel a vizsgára. Végül csak 90-en vettek részt is rajta, mivel egy tanuló állítólag időközben elutazott, egy másik pedig nem jelent meg az első nap reggelén, így a további napokról is kizárta magát.
Ami az eredményeket illeti, pénteken délután tették közzé azokat az iskola hirdetőtábláján. A sikerességi arány 67,78% általánosan, ami azt jelenti, hogy a három tárgyban szerzett jegyek átlaga meghaladja az ötöst, miközben lehet, hogy egyből esetleg ötös alatti a jegy. Ha csak azokat a diákokat vesszük, akik mindhárom tárgyból átmenőt írtak, akkor az arány 42%. Két esetben adtak a javítók 10-est, egy diák matematikából, egy pedig anyanyelvből (magyarból) érte el a maximális jegyet.
Óvást az eredmények közzétételét követőn pénteken este 20 óráig lehetett letenni, ezt két diák tette meg, mindkettő a román nyelv és irodalom dolgozatára kapott jegyét kifogásolta. Az óvásokat június 28. és 30. között bírálják el, a végleges eredményeket július elsején teszik közzé.
Megyei szinten 4957 diák iratkozott a vizsgára, 4807 jelent meg, az általános sikerességi arány 73,46%.

Keresés