Különdíj a disznótoros versenyről

Különdíj a disznótoros versenyről
2017. February 27.
A nagyváradi ERA Park bevásárlóközpont parkolójában tartott disznótoros versenyen különdíjat kapott az érmihályfalvi csapat, mely a legtöbb adag ételt adta el.
/vlm/Image/Show/84/

Szombaton harmadik alkalommal tartották meg a nagyváradi Era Park bevásárlóközpont parkolójában a D’ale Porcului címet viselő disznótoros versenyt, melyen ezúttal 20 csapat vett részt Bihar megyéből, közöttük az érmihályfalvi is: Kisősi,

Bors, Biharkaba, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Körösgyéres, Köröskisjenő, Madarász, Nagyürögd, Fugyivásárhely, Kispapmező, Papfalva, Robogány, Oláhszentmiklós, Szentandrás, Mezőtelegd, Tenke, Gyapju, Vizesgyán, Érmihályfalva, meghívottként jelen volt a magyarországi Körösnagyharsány.

A verseny első helyét – megőrizve tavalyi elsőségét – Szentandrás szerezte meg, második lett Oláhszentmiklós, harmadik Fugyivásárhely.

A legjobb pálinkának járó különdíjat Kispapmező vihette haza.

Miközben Debrecenben kolbásztöltő versenyen is képviseltettük magunkat, Nagyváradon a Todor Maria, Todor Iulian, Oláh Imre, Lengyel Nelu, Krizsán Csaba és Molnár József alkotta csapat disznótoros finomságokat készített a szervezők által biztosított röfiből, de volt toroskáposzta, bográcsos és töltött borda is. Közönségdíj kiadásáról nincs tudomásunk, de ha lett volna és azt a legtöbb eladott porció után állapították volna meg, akkor csapatunk kapta volna, mely így sem maradt jutalom nélkül: a Panebo Gaz (az egyik szponzor) különdíját vehették át.

Keresés