Különdíjat nyertek a gimnazisták Kolozsváron

Különdíjat nyertek a gimnazisták Kolozsváron
2014. March 3.
Különdíjat nyert a Mezőgazdasági Főgimnázium csapata Kolozsváron, ahol kereskedelmi szakos osztályok gyakorló cégeinek tartottak kiállítást. Boda Brigitta vezetőtanártól kaptuk a hírt.
/vlm/Image/Show/84/
A különdíjat nyert csapat, és a bemutatkozó standjuk Kolozsváron

Nemrégiben Kolozsváron tartották meg kereskedelmi szakos diákok számára az általuk alapított gyakorló cégek kiállítását. Ezen részt vett a Mezőgazdasági Főgimnázium csapata is, további Bihar, Szatmár, Fehér, Maros és Kolozs megyéből érkezettekkel.
A gyakorló cégek létrehozásának célja, hogy a gyerekek gyakorolhassák annak működtetését, amit aztán alkalmazhatnak majd “élesben” is. Hasonló versenyen januárban vettek részt Nagyváradon, most a kolozsvári Expo Transilvania kiállítócsarnok volt a helyszín, ahol 30 ilyen virtuális vállalkozás mutatkozott be, három kategóriában versengve legjobb csapat, legjobb katalógus, és legjobb stand címekért. A szakmai tudás összemérésének témája a tavasz érkezése volt.
A témának megfelelően kellett összeállítani a standokat, videó-ismertetőt, katalógust és szóróanyagokat bemutatni. Az érmihályfalvi iskolát az Events4U elnevezésű csapat (Arioczi Imre, Balaj Imola, Demian Dóra, Patai Krisztina, Tóth Dalma, Tóth Lilla) képviselte, rendezvényszervező cégük a legjobb csapat kategóriában különdíjat érdemelt ki. A szép eredmény a XI. E. osztály közösségének köszönhető, akik már hetekkel korábban megkezdték a felkészülést.
A diákok a sikeren felbuzdulva újabb versenyeken szeretnének részt venni.