Kutyasétáltatót építenek

Kutyasétáltatót építenek
2015. April 15.
Megyei szinten párját ritkító munka zajlik Érmihályfalván: elkerített kutyasétáltató (futtató) épül a városi parkban, eleget téve a kutyatulajdonosok régi kérésének.
/vlm/Image/Show/84/
Épül a kijelölt terület kerítése

A kutyatulajdonosok nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nem egyszerű kedvenceiknek úgy életteret biztosítani, hogy azt mások is elfogadják. Az érmihályfalvi képviselő-testület egy évekkel korábbi határozata – a törvény betűjének leget téve – kijelölt ugyan egy területet a kutyásoknak, ahol megadott feltételek mellett lehetett sétáltatni az ebeket, de az egy olyan távoli, városszéli részen volt, hogy valós használata nem volt életképes ötlet. A kutyások továbbra is egy városon belüli lehetőséget kértek, ezt alátámasztotta, hogy közben civil közösséggé szerveződtek mintegy 400 fős tag- és szimpatizáns-táborral. A közösség tagja Gazsi Zsolt tanácsos is, aki kutyatartóként szorgalmazta a kérdés megoldását, amit Nyakó József polgármester is pártfogásába vett. Közösen olyan helyet kerestek, ami központi részen van, ugyanakkor a célnak megfelelővé lehet alakítani és nem is zavar másokat. Így esett a választás a városi park egy nagyjából 800m2-es területére, mely viszonylag kihasználatlan, félreeső szeglet, távol esik a játszótértől.

A helyet már körbekerítették, bevezetik oda a vizet, lesznek kukák, lócák, lesz világítás, és a közeli sporterem falán lévő egyik térfigyelő kamerát úgy igazítják, hogy szemmel tartsa a területet, mondta el kérdésünkre Gazsi Zsolt. A tanácsos hangsúlyozta: a szükséges kellékeket az önkormányzat saját műhelyében állították elő, a kivitelezést saját alkalmazottakkal végzik, a munkába néhány kutyatartó is kétkezi munkát vállalt, sőt, egyikük, aki szintén “kutyás”, vállalkozóként jutányos áron adott megvásárolandó holmikat. A futtató ajtaja minden kutya számára nyitott lesz, mely eleget tesz a törvényes követelményekhez szabott belső szabályzatnak, például rendelkezik egészségügyi könyvvel, a gazdája összeszedi után amit össze kell, illetve tüzelő és vemhes állatot tilos bevinni. Mint megtudtuk, a futtatónak lesz majd hivatalos átadója is, melyre jelezte részvételét a megyei egyesület is.

(erdon.ro)

Keresés