Kutyaszépségverseny – Nevezési, lebonyolítási tudnivalók

Kutyaszépségverseny – Nevezési, lebonyolítási tudnivalók
2015. May 2.
A XXIII. Nyíló Akác Napokon május 17-én lesz a második kutyabemutató és szépségverseny. A szervezők az alábbi részleteket közlik ezúton is az érdeklődőkkel.
/vlm/Image/Show/84/
Pillanatkép a tavalyi bemutatóról
A május 14. és 17. közötti XXIII. Nyíló Akác Napok programjában szereplő kutyabemutató és szépségversenyre a jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el. A nevezés és a rendezvény ingyenes.
A nevezési határidő 2015. május 15., helyszíni nevezést nem fogadnak el.
Információk a kutyáikat benevező gazdiknak:
– A versenyen részt venni csak kötelező oltásokkal és érvényes oltási könyvvel rendelkező kutyával lehet. Alsó korhatár 3 hónap.
– A fajtatiszta és a keverék állatok között megkülönböztetést nem teszünk az értékelésnél.
– A rendezvényre nem hozható: fertőző betegségben szenvedő, agresszív vagy tüzelő kutya. Bár a rendezvény területe elég nagy, kérjük, hogy kifejezetten félénk kutyát ne hozz magaddal, mert sok embert és állatot várunk, aminek ő nem fog örülni.
– A versenyre csak pórázon hozható kutya.
– Mindenki saját felelősségére vehet részt a versenyen.
– Kérjük, ügyelj a saját kedvenced és mások testi épségére, valamint ne engedd közel kutyádat olyanhoz (legyen az ember vagy állat), aki ezt nem akarja.

Hogyan zajlik a verseny?

Az előnevezések alapján minden gazdi kap egy sorszámot a helyszínen, amit a kutya felvezetésekor jól látható helyen kell viselni vagy fogni. Egy kört megtéve pórázon fel kell vezetni a kutyát, majd lemenni a pályáról.
Kategóriák:

1. Kistestű kutyák (0 – 15 kg)
2. Közép méretű kutyák (15 – 30 kg)
3. Nagytestű kutyák (30 kg felett).
Értékelési szempontok: a kutya külleme, kutya-gazdi kapcsolat, a kutya viselkedése.
Díjazás: kategóriánként 3 dobogós + különdíjak.

Mit hozz magaddal?

A kutya érvényes oltási könyvét (ezt állatorvos ellenőrizi), nyakörvet vagy hámot és pórázt, kakizacsit. (Kérjük, hogy szedd fel kutyád után a “szobrot”;. Ha mindenki így tesz, senki nem fog kutyagumiba lépni.)

Időpont:

A kutyaszépségverseny 2015. május 17 én, vasárnap 14 órakor kezdődik. Kérjük, hogy 13 és 14 óra között vedd át sorszámodat a titkárságon.

Köszönjük!