Labdarúgás: vége az őszi szezonnak

Labdarúgás: vége az őszi szezonnak
2014. December 1.
Egy vitatható tizenegyesből kapott góllal vesztette el az őszi szezon utolsó találkozóját az Unirea Vaskohszikláson.
/vlm/Image/Show/84/

A negyedosztályú labdarúgó bajnokság utolsó őszi fordulójában szombaton az Unirea a tabella harmadik helyén tanyázó Vaskohsziklási CSO vendégeként lépett pályára. A két csapat közötti helyezések száma nem tükröződött az első félidei játékban, mert, bár többet birtokolták a labdát a hazaiak, helyeztük nem volt. Kapu elé ívelésekkel próbálkoztak, eredménytelenül, míg csapatunk a védekezés közben alig-alig lépte át a félpályát, ám közben mégis sikerült az első játékrész legnagyobb helyzetét összehozniuk: Fele szabadrúgásból küldte a labdát a kapu elé, ahol Lakatos a kapust találta el.
A második félidőben már nyüzsgőbb volt a játék, és a találkozó egyetlen gólja is megszületett: a 62. percben egy balról kapunk elé érkező labda az egyenetlen talajon megpattant, Létai kezéhez ért, és a bíró nem habozott megadni azt a büntetőt, amit egyébkánt nekünk saját pályánkon nemigen fújnak be ilyen helyzetben – 1-0.
A gól után cserélre be Szabó Zoltán edző azt a Keresztúrit, aki éjszakásként érkezve munkahelyéről pillanatnyi pihenés nélkül szállt fel a reggel 6 órakor indult autóbuszra, hogy társaival a megyét átszelve érkezzen meg a délelőtti kezdő sípszóra. Ennek ellenére adódott előtte helyzet, ahogyan Dumiter előtt is, ám nem sikerült az egyenlítés.
A vereség ellenére az Unirea megőrizte a 11. helyet a tabellán. Szabó Zoltán “szezonzáró” értékelése szerint a csapat az ősz folyamán hozta a “kötelező” pontokat, igaz, a lehetőség többre is megvolt, hiszen számos meccsen szinte kifolytak a pontok a kezeink közül, a tapasztalatlanságból adódó hibák, illetve a helyzetek kihasználásának elmulasztása miatt. Az ötödik ligával ellentétben a negyedikben már nem lehet büntetlenül véteni például a védekezésbeli hibákat, mert azokat az ellenfél szinte biztosan kihasználja. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy vannak játékosok, akik munkahelyük mellett vállalják a játékot, kettős terhelésnek alávetve magukat. Az edző szerint a téli pihenő alatt – persze az anyagi lehetőségek függvényében – 2-3 “lyukas” poszton erősíteni kellene a keretet, hiszen mérkőzések dőlhetnek el – ahogyan dőltek is el – azon, hogy nem a megfelelő ember van a megfelelő helyen.
A Vaskohszikláson szerepelt csapat: Perényi – Lakatos, Csiri, Crisan, Fórián, Fele, Vadkerti, Illés (63.p. Keresztúri), Létai, Gyula (49.p. Kiss), Dumiter.
Az ifjúsági csapatok meccsét is a hazaiak nyerték, 4-1 arányban.
A forduló további eredményei, illetve a tavaszig “befagyott” táblázat ide kattintva nézhető meg.