Lakás- és terület igénylés fiatalok számára

Lakás- és terület igénylés fiatalok számára
2023. July 5.
ANL

A júniusi tanácsülésen elfogadásra és jóváhagyásra került az ANL program keretében épített fiatalokat célzó bérlakások prioritási sorrendben felállított lakásigénylők listája, valamint meglévő bérleti szerződések hosszabbítása.  Karsai Attila alpolgármester a gyűlésen kiemelte,  a most megszavazott kérelmezési listán szereplő személyek mindegyikének eleget tudtak tenni, jelenleg további egy és kétszobás lakások állnak rendelkezésre. Ennek következményeként amennyiben igény van rá, lehet letenni további kéréseket melyeket gyorsított eljárásban bírálnak el, természetesen figyelembe véve a törvények által előírt szabályokat.

Egy másik napirendi pont által jóvá lett hagyva, egy 400 négyzetméteres terület átadása egy érmihályfalvi fiatal párnak. Egy már korábban megszavazott határozat értelmében, a fiatalok építkezés céljából az önkormányzattól igényelhetnek egy maximum 500 négyzetméteres területet, melyet ingyenesen megkapnak, bizonyos kritériumokat és szabályokat betartva, mint például, hogy az építkezés egy éven belül el kell kezdődjön.

Karsai Attila elmondása szerint, ennek a két napirendnek az előterjesztésével, valamint elfogadásával a fiatalok helyben való boldogulását kívánja támogatni és buzdít minden érintettet, hogy amennyiben érdekeltek éljenek a hasonló lehetőségekkel.

Keresés