“Lassan, de haladunk”

“Lassan, de haladunk”
2016. April 1.
A Bank utcai Iskolaház gyerekei hetente szedik a szemetet az épületük környékén, példát mutatva a felnőtteknek is. Tennivalójuk nem apad el...
/vlm/Image/Show/84/

Néhány gyerek szemetet szed. Hetente. Nem nagy dolog, mondhatnánk. Takarítanak a felnőttek és más gyerekek után. Így tanulják meg óvni környezetüket és példát is mutatnak. Kis lépések a nevelés útján.

Ezt a heti szemétszedési akciót a Bank utcai Iskolaházba járó gyerekek végzik. András Ildikó tanárnő kérdésünkre elmondta: Minden héten körbejárják az iskolát, összeszedve a környéken szétdobált szemetet, sajnos mindig van mit. Természetesen jár érte a jutalom, a gyerekeknek kell egy kis motiváció, hátha hamarabb és maradandóbban megtanulják a rendet és ha ők már nem dobálják el, haladtunk valamire. “Szörnyű, ami az iskola körül van: sörösüvegek, flakonok és hadd ne mondjam még mennyi ‘érdekesség’. Ma már eljutottunk odáig, hogy a gyerekek észreveszik és felveszik a szemetet. Megtörtént már az is, hogy a gyerek megszidta az apját, hogy miért a földre dobja azt a szemetet, ha a zsebébe is belefér vagy ott a kuka? Lassan, lassan haladunk” – fogalmazott a tanárnő.

Keresés