Látogatás a Barót Napokon – “Bemutatkozott” az új városzászló

Látogatás a Barót Napokon – “Bemutatkozott” az új városzászló
2013. June 10.
Az elmúlt hét végén tartották meg Érmihályfalva székelyföldi testvértelepülésének, Barótnak a városnapját. Küldöttségünk a város zászlaja alatt vonulhatott fel.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvai küldöttség a város zászlaja alatt (fotók: Tamasdan György)

Június 5. és 9. között tartották meg Érmihályfalva Kovászna megyei testvértelepülésén a Barót Napokat.
A két város kötött rendszeres volt a kölcsönös látogatás, az utóbbi időben azonban beállt némi “szünet”.

A baráti szál újrafelvételének jegyében vett részt az elmúlt hét végén a Barót Napokon a Nyakó József polgármester, Karsai Attila alpolgármester, Todor Maria jegyző, Borbély-Simon Csaba kultúrházvezető alkotta küldöttség, kiegészülve a Szabó Zoltán testnevelőtanár-edző vezette, a ’98-as korosztályt képviselő labdarúgócsapattal.
A látogatás célja elsősorban a testvérvárosi kapcsolat erősítése volt, mondta el Nyakó József polgármester, aki Barót többi testvértelepülésének (Dabas, Zirc, Szarvas, Budafok-Nagytétény, Zalaegerszeg – Magyarország; Párkány – Szlovákia)

képviselői sorában beszédet mondott az esemény megnyitóján.
A szombaton délelőtt tartott felvonuláson minden testvérvárosi küldöttség részt vett, saját névtáblával, és városzászlóval. Ezen a felvonuláson “debütált” nyilvánosan Érmihályfalva zászlaja, mely a napokban lett készen (a Helyi Tanács a 2012. áprilisi ülésén fogadta el a város címerét és zászlaját).

Keresés