Látogatás a PKE-n

Látogatás a PKE-n
2018. April 23.
A Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai a Partiumi Kereszténny Egyetemre látogattak. Élményeiket Somogyi Bianca foglalta össze.
/vlm/Image/Show/84/

Utazás, öröm, új dolgokkal való megismerkedés, kapcsolatok és tudomány. Így foglalnám röviden össze életünk egy pillanatát, fontosabb eseményét: a Partiumi Keresztény Egyetem meglátogatását.

Úgy gondolom, hogy annak életében, aki a továbbtanulás mellett dönt, az egyetemi látogatások nagyon fontos események, hiszen a diák, akiből hamarosan egyetemista válik, új otthont választhat magának, mivel az iskola, egyetem mindenki számára egy szeretettel teli második családi fészek, otthon, ahol tudásunkat gyarapíthatjuk. Már a reggeli készülődés az útra, az utazás és megérkezés izgalommal és kíváncsisággal töltött el minket, főleg, amikor beléptünk az egyetem, a tudás kapuján, ahol sok egyetemista rengeteg szeretettel fogadott minket. A nap folyamán törődéssel és odafigyeléssel vezettek minket körbe. A regisztráció után beültünk az adott terembe. Kulcsár Viktória, a Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatója tartott nekünk egy érdekes előadást a pályaválasztásról a közigazgatás szakon. Rengeteg dolgot hallhattunk, sőt, volt olyan is, ami annyira felkeltette figyelmünket, hogy ezt a szakot vagy egyetemet választjuk majd. Ki tudja? Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, de abban biztos vagyok, hogy megéri tanulni, küzdeni a mindennapi lustasággal, fáradtsággal vagy egyéb figyelemelterelő külső hatásokkal és kitartóan odatenni magunkat, hiszen saját érdekünk az, hogy egy szebb jövőt építsünk magunknak, de a cél türelem, kitartás és kemény munka nélkül nem elérhető.

Ezen az egyetemi nyílt napon jöttem rá, hogy mennyire jó egy olyan társaságban lenni, ahol összetartozunk, ahol van csapatmunka és mindez hatalmas öröm egy diák számára. A hazautazás előtt városnézéssel töltöttük délutánunkat, ami felejthetetlen emlék marad.

Szeretném felhívni kedves iskolatársaim figyelmét a tanulásra, a kemény munkára, a továbbtanulás gondolatára, mert az iskola és az egyetem olyan intézmények, olyan család, ahol tartozunk valahova, ahol fejleszthetjük, bővíthetjük tudásunkat. Ezúton is szeretném megköszönni az egyetemre látogató diáktársaim nevében is a szeretetteljes fogadtatást, a finom és meleg ebédet, amit az egyetem konyhája nyújtott nekünk, hálás vagyok az osztályfőnökünknek, aki elkísért minket ezen a fontos napon is, “fogta a kezünket’’, ezáltal az osztály is a közeledő búcsú előtt még jobban összekovácsolódott.

Minden végzős és nem végzős diák figyelmébe ajánlom a Partiumi Keresztény Egyetemet, ahol nagyszerű programokat, külföldi lehetőségeket nyújtanak, kedves professzorok és tanárok vannak, de a legfontosabb az emelt szintű lehetőségek elsajátítása.

Somogyi Bianca

Keresés