Látogatóban a testvérvárosokban

Látogatóban a testvérvárosokban
2018. October 8.
Tornalján és Nyíradonyban is képviselték Érmihályfalvát küldötteink a hét végén.
Koszorúzás Tornalján (balra), illetve a Nyíradonyban készül ínyencségek (jobbra)

Felvidéki testvérvárosunkban, Tornalján idén szeptember 21. és november 24. között tartják a városnapi programsorozatot, amikor a két hónap alatt 12 eseményt szerveztek/szerveznek.

Ezek egyikeként került sor október 4-én a testvérvárosi delegációk fogadására, majd az I. világháborús emlékmű megkoszorúzására. A Helyi Tanács ünnepi ülésén Nyakó József polgármester képviselte Érmihályfalvát és köszöntötte a vendéglátókat Tornalja többi testvértelepülésének vezetője mellett, illetve ugyanő vett részt az említett koszorúzáson. Másnap, pénteken az aradi vértanúkra emlékezve tartottak ökumenikus istentiszteletet a helyi református templomban, majd koszorúzást Kazinczy Lajos, a 15. vértanúként emlegetett ’48-as honvédezredes emléktáblájánál, a Tornallyay kúriánál. Ezeken az eseményeken már Karsai Attila alpolgármester és Csűri József, az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója volt jelen városunk nevében.

Ugyancsak a hét végén tartották másik testvérvárosunkba, Nyíradonyban a Szüreti Sokadalom és Murcis Krumpli Fesztivált, ahol szombaton Nyakó József polgármester tett eleget a házigazdák meghívásának, illetve Oláh Imre is, aki a főzőversenyen a 2. helyet érdemelte ki.