Látogatók jártak az Iskolaháznál

Látogatók jártak az Iskolaháznál
2019. April 2.
Az egyetemisták alkotta Students Help Students Alapítvány képviselői látogattak a hét végén az érmihályfalvi Iskolaházhoz, hogy megnézzék, hogyan emelkednek az új épület falai. Kétkezi munkára is volt idejük.
/vlm/Image/Show/84/
Tavaly március közepén volt a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó érmihályfalvi Iskolaház új épületének, a majdani Szent Antal Napközi Otthonnak az alapkőletétele. Ezen részt vettek a Magyarországon tanuló főleg norvég, de svéd, finn és német egyetemistákat tömörítő Students Help Students (SHS) Alapítvány képviselői is, akik a maguk tehetsége szerint támogatják a beruházást, s akiket Böjte Csaba szerzetes “irányított” Érmihályfalvára. A tavalyi eseményre még emlékezetesen hideg, hóeséses időben került sor, addig az elmúlt hét végén a SHS tagjai már gyönyörű napsütéses időben, idén már harmadjára látogattak az érmihályfalvi Bank utcai intézménybe. Húszan érkeztek, nem csak megnézni, hogyan halad az építkezés, hogyan emelkednek a falak, hanem egész napos programot is szerveztek. Ennek keretében volt faültetés, kerítésfestés, bográcsosfőzés.
A nap folyamán a vendégek látogatást is tettek néhány olyan családnál, melynek gyermekei az Iskolaházhoz tartoznak, s ahova bekopogtak, ott átadták az általuk összeállított élelmiszer és tisztítószer csomagokat. András Ildikótól, az Iskolaház nevelőjétől megtudtuk: szerzett élményeik hatására a SHS tagjai ígéretet tettek, hogy eztán még jobban az ügy mellé állnak, hogy a napköziotthon mihamarabb felépülhessen. Hozzátette még, hogy a szükséges pénz fele sem gyűlt össze eddig, tehát köszönettel vesznek minden felajánlást, ha a helyiek és aki teheti, szintén odateszi a vállát a teherviseléshez. Aki támogatni szeretné az építkezést, az Érmihályfalváért Egyesület úgynevezett alszámlát nyitott, melyen keresztül bárki megteheti, a számlaszámok: RO44BRDE050SV75510210500 (lej); SWIFT BRDE ROBU RO79BRDE050SV75510480500 (euró).

Keresés