Legenda a lelátón

Legenda a lelátón
2019. April 27.
A megyei első osztályú focicsapat veresége ellenére örömteli esemény is lezajlott a Praszler stadionban szombaton: Kun Attila végezte el a kezdő rúgást.
/vlm/Image/Show/84/
Lent balra: Kun Attila (középen), jobbra az akkori edző Szűcs Árpád, balra a csapatkapitány Bánházi Miklós; lent jobbra: a kezdőrúgás; fent: régebbi és közelmúltbeli labdarúgók a vendégekkel
A fiatal generáció esetleg hírből ismeri a korábbi román válogatott labdarúgót, elsősorban nekik szólt a kezdő sípszót megelőzően a rövid ismertető: “Az érmihályfalvi labdarúgás legendás alakját köszönthetjük néhány csapattársával ma a Praszler stadionban: Kun Attilát, aki az 1980-as évek elején a máig sokat emlegetett csapat vezéregyénisége volt. Korábbi válogatott játékosként szerzett sok örömet a hálás szurkolótábornak, melynek tagjai már tudták: ha Attila a tizenhatos közelébe jut a labdával, akkor már lehetett is tapsolni a gólnak, nem is beszélve arról, ha szabadrúgáshoz állt oda. Az az idő az Unirea fénykora volt, amit máig nosztalgiával emlegetünk. Mikor most megtapsoljuk Kun Attilát, a köszöntés szóljon a szintén köztünk lévő akkori edzőnek, Szűcs Árpádnak és a csapattársaknak is.”
Szólt is a taps, megtörtént a kezdőrúgás, majd Kun Attila a lelátóról nézte meg a találkozót.
A ma Németországban élő volt Unirea-labdarúgó jelenleg nem kötődik csapathoz, de mint elmondta, mindig van 5 – 6 tehetséges gyerek, akikkel foglalkozik. Németországban 12 liga van és nagyjából a harmadiktól a hatodikig-hetedikig nincs sok színvonalbeli különbség közöttük, hiszen a felsőbb szintről kiöregedők alkotják az alsóbb szintű csapatokat. A szakembernek nincs túl jó véleménye a mai romániai labdarúgásról, főleg nem a Bihar megyeiről, ezen belül a váradiról, ami szinte csak nyomokban emlékeztet a hajdanira. Kun Attila érmihályfalvi látogatása Kovács Lajosnak volt köszönhető, aki párját ritkító dokumentumgyűjteménnyel rendelkezik labdarúgás témájában, ezzel segíti az egykori labdarúgót, aki önéletrajzi könyv megjelentetését tervezi.