Legtürelmesebb tanítómesterünk a könyv…

Legtürelmesebb tanítómesterünk a könyv…
2018. May 4.
Első helyezésekkel és különdíjakkal tértek haza az élesdi szépolvasó versenyről az érmihályfalvi és érsemjéni kisdiákok.
/vlm/Image/Show/84/
A jubileumi, megyeközi és határokon átívelő, X. Lugosi Mihály Szépolvasó Versenyt május 3-án rendezték meg Élesden.A verseny céljai közé tartozott idén is az ifjúság anyanyelvi nevelése, az olvasás tervszerű alakítása, az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, az olvasás, mint élmény átéreztetése, a résztvevő iskolákban tanuló gyermekek közti egészséges versenyszellem ápolása és a tehetségek felkutatása, a hagyományteremtés.

Az Érmihályfalva és körzetének továbbjutói és felkészítőik kora reggel útnak indultak a megmérettetésre. Az élesdi Constantin Serban Líceum pedagógusai és Ciavoi Andrea főszervező szeretettel fogadtak mindnyájunkat. A regisztráció után a harmadikos és negyedikes kisdiákok külön termekben gyülekeztek.

A verseny kezdete előtt ünnepi beszédeket hallhattunk. Beszédet mondott Todoca Ioan polgármester, Liliana Antonescu iskolaigazgató, Kajántó Pál alpolgármester, Bucsiás Levente aligazgató, Hübner Mária, a Castrum Egyesület elnöke és Enache Viorel aligazgató. Tiszteletes úr is áldását adta a versenyzőkre, pedagógusokra.

A zsűri tagjainak bemutatása következett ezután. A III. osztályosok kategóriájában zsűrizett Fási Ágnes (Magyarország), Lugosi-Teleki Enikő (Bors), mint a zsűri elnöke és Hübner Piroska élesdi tanító. A IV. osztályosoknál a zsűri elnöke dr. Pető Csilla tanfelügyelőnő volt, Bacsadi Izabella (Szilágyperecsen) és Jakab Katalin (Élesd) alkották a bíráló bizottságot.

A két kategóriában összesen 60 kisdiák versenyzett. Idén is két részből állott a megmérettetés. Először a szabadon választott szöveget olvasták fel a gyerekek, majd kis szünet után egy ismeretlen szöveget kellett olvasniuk.

Az érmihályfalvi és érsemjéni gyerekek egyaránt szépen teljesítettek. A verseny után a gyerekeket vendégül látták az iskola éttermében. Az ebédszünet után következett az ünnepélyes eredményhirdetés. Minden felkészítő pedagógus emléklapot és könyvet kapott, hasonlóképp minden versenyző oklevelet és ajándékokat vehetett át.

Megünnepelve a jubileumi évfordulót, születésnapi tortával is kedveskedtek nekünk a szervezők.

Kisdiákjaink ezúttal is remek eredményeket értek el, büszkék vagyunk rájuk.

A III. osztályosok kategóriájában Karsai Kristóf III. C. osztályos tanuló, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium tanulója, felkészítő pedagógus Gábor Éva, az I. díjjal térhetett haza.

Szintén a III. C. osztályból Balázs Kinga és Belényesi István, valamint Pap Brenda III. D. (felkészítő Belényesi Katalin), Szellő Ádám III. B. (felkészítő Lunczer Zsuzsanna és Karászi Éva), Győrfi Henrietta (Érsemjén, felkészítő Vasvári Katalin) és Orosz Nikoletta III. E. (felkészítő Kecskés Renáta) osztályos kisdiákok különdíjakat vehettek át.

A IV. osztályosoknál az érsemjéni Láng Natália lett az I. díjas, valamint ugyancsak Vanyó-Kecskés Éva tanítónéni osztályából Papp Nikoletta, Talpas Krisztián és Boda Gabriella különdíjban részesültek.

Nagy szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő pedagógusnak. További szép eredményeket és jó munkát kívánunk!

Gábor Éva tanítónő

Keresés