“Legyen boldog minden gyermek!”

“Legyen boldog minden gyermek!”
2018. December 6.
Négyezer ajándékcsomag talált, vagy talál rövidesen gazdára Érmihályfalván és a tágabb értelemben vett környéken egy németországi szervezetnek köszönhetően.
/vlm/Image/Show/84/
A Round Table Deutschland nonprofit szervezet 15 évvel ezelőtt kezdte a projektet, melynek neve: Kinder helfen Kindern (Gyerekek segítenek gyerekeket), melynek során német gyerekek csomagolnak egy cipősdoboznyi “szeretetet” szegényebb országokban élő gyerekeknek. Azóta mintegy 1 millió csomagot gyűjtöttek, ebből idén 156.237 darabot, melyeket Romániába, Bulgáriába, Moldáviába és Ukrajnába szántak.
“Tavaly télen ismertem meg a szervezet tagjait a volt székelyhídi otthonvezetőnek, Kovács Ágnesnek köszönhetően. Náluk táboroztunk a nyáron a Rajna parton, amikor is úgy döntöttek, hogy a szatmári konvojtól kettéválva az idén az érmihályfalvi és környékbeli településekre is eljönnek, és minden gyereket megajándékoznak”, magyarázta András Ildikó, a Bank utcai Iskolaház vezetője, annak okán, hogy a németországi ajándékok Érmihályfalvára és környékére is eljutottak. Közel 4 ezer cipősdoboznak lett gazdája, a szétosztásra 2 nap állt rendelkezésre. Időpontok, egyeztetések, listák, útvonalak, napsütés, hideg és eső – néhány támpont a “haditervből”, de semmi nem állíthatta meg az adakozókat abban, hogy személyesen adják át minden gyereknek az ajándékot tehát Érmihályfalván, továbbá Érsemjénben, Értarcsán, Érkörtvélyesen, Székelyhídon, Diószegen és Szentjobbon, illetve az ezekhez tartozó falvakban. “Itt megjegyzem, hogy voltak keveredések, megtörtént, hogy fiú kapott lányos csomagot, vagy tinédzser kisiskolást, de mentségünkre szóljon, hogy egy hete nem aludtunk összesen 10 órát, hajnaltól késő estig pakoltuk a dobozokat le s fel a nagy kamionra, és útbaigazítani is kellett, mivel a vendégek nem beszéltek egy szót sem magyarul. Nagy munka volt ezt összehozni, de ezért megérte!”, fogalmazott András Ildikó, hozzátéve: a napokban volt 5 éves az Iskolaház, így ünnepelték az évfordulót., annak jegyében, hogy “Legyen boldog minden gyermek!”

Keresés