“Legyetek megfelelő emberek a megfelelő helyen”

“Legyetek megfelelő emberek a megfelelő helyen”
2018. February 26.
"Tudjuk, ez az élet rendje, mégis rácsodálkozunk erre a körforgásra minden alkalommal", hangzott el a hét végén az érmihályfalvi kultúrházban, amikor a helyi középiskola három líceumi és három szakiskolai osztályának szalagavató ünnepségét tartották meg.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium három végzős osztályának szalagavató ünnepségét tartották meg pénteken este a helyi művelődési házban, ezek: XII. A. (osztályfőnök Micle Ioana), XII. B. (Hegyesi Judit), XII. C. (Kozma Károly). A szülők, meghívottak, hozzátartozók alkotta publikum állva hallgatta, míg a diákok elénekelték a Gaudeamust, majd Zeffer Tímea igazgatónő ünnepi beszéde következett. Ebben egyebek mellett így fogalmazott: “Itt állunk ismét, mint minden évben, hogy együtt ünnepeljük iskolánk végzőseit, akik most készülnek átlépni a nagykorúvá válás annyira áhított küszöbét. Ők is vándormadarak lesznek nemsokára, csak éppen nem fészket akarnak rakni, hanem kirepülni abból. Tudjuk mindannyian, hogy ez az élet rendje, mégis rácsodálkozunk erre a körforgásra minden egyes alkalommal.” Az ünnepeltekhez fordulva így folytatta: “A szalagot hordani bátorságot is jelent, hiszen hamarosan ismeretlen utakra léptek, nagy reményekkel. Életetek azon szakaszában viselitek, amikor fontos dolgok dőlnek el és ti lesztek a főszereplői, jó döntéseket kell hoznotok, küzdenetek kell a megvalósulásukért. (…) Kívánom a magam és tanártársaim nevében, hogy az itt eltöltött évek, az iskola falai között megszerzett tudás, az élmények sokasága, a tanáraitok embersége, szeretete elegendő éltető erőt adjon nektek. A mindennapok helytállásához jó egészséget, kitartást, sok szerencsét és nagyon boldog felnőttkort.”
Dr. Derşidan Ştefania aligazgatónő látni vélte a végzősök szemében az izgalmat, melyet a nagykorúvá válás okozott, és tanácsként mondta nekik: legyen önbizalmuk, legyenek ambiciózusok, optimisták, legyenek álmaik, melyeket megvalósíthatnak, dolgozzanak és becsüljék mások munkáját is, legyenek a megfelelő emberek a megfelelő helyen. Az ünnepi beszédek után a szalagtűzés ünnepélyes pillanatai következtek. A szokásnak megfelelően elsőként az igazgatónő és aligazgatónő, utánuk az osztályfőnökök kapták meg a számukra természetesen nem a nagykorúsítást, hanem egy kedves emléket jelentő szalagokat, majd a tisztelet jeleként színpadra szólították ugyanezen célból Nyakó József polgármestert, Kiss Csaba szülőbizottsági elnököt, továbbá a testvériskola, a Debreceni Baross Gábor Középiskola és Kollégium képviseletében Kató Gábor tanárt. Ezután következtek a diákok, a névsorok szerint szólították ki őket, a maturanduszt az osztályfőnököktől kapták meg, egy-egy szál virágok és egy-egy oklevelet pedig az ünnepség szervezését ellátó XI. A. és XI. B. osztályok képviselőitől, ugyanezen osztályok gondoskodtak az ünnepi műsorról is, melyben irodalmi összeállítás, zenés-táncos produkció, illetve paródia egyaránt szerepelt.
Szombaton este három szakosztálynak tartottak szalagavatót: a kereskedelem szakosoknak (osztályfőnök Pap Tímea), a kertészet szakosoknak (Baricz-Nánási Ferenc) és a mezőgépész-mechanika szakosoknak (Krizsán Csaba, akit távollétében Csepei Kálmán helyettesített). Ugyancsak az igazgatónő és helyettese mondott ünnepi beszédet, előbbi azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a szakmaválasztás, hogy a jó szakemberekre mindig szükség van. A felsorolt, harmadéves szakosztályok tiszteletére utódaik, a másodévesek szervezték az ünnepséget, azon belül a műsort is.
(Bihari Napló) (További képek IDE és IDE kattintva.)

Keresés