Lehet csatlakozni a szennyvízhálózatra

Lehet csatlakozni a szennyvízhálózatra
2016. July 25.
"Arra kérünk minden háztulajdonost, hogy a szennyvizét a lehető legrövidebb időn belül ürítse a kiépített városi hálózatba." Nyakó József polgármester levele (amit írásban is megkapnak) a működőképes szennyvízhálózattal rendelkező utcák lakosainak.
/vlm/Image/Show/84/

Nemrégiben adtuk hírül, hogy megkezdődött a derítőállomás műszaki átvétele. Tekintettel erre, illetve a további teendőkre fogalmazta meg alábbi levelét Nyakó József polgármester, amit rövidesen megkapnak a működőképes szennyvízhálózattal rendelkező utcák lakói.

Tisztelt címzett!

Örömmel közlöm önnel, hogy végre elkészült, az a tisztítóállomás, amelyik Érmihályfalva szennyvizét hivatott feldogozni és tisztán visszajuttatni a Móka patakba. Az állomás próbaüzemének első szakasza tiszta vízzel történik, de később át kell térni a szennyvizes adagolásra is. Ahhoz, hogy a próbaüzem elérje célját, kellő mennyiségű alapanyagot kell szolgáltatni, azaz élesben kell valóban próbára tenni a derítőállomást. A derítő üzembe helyezésével megszűnik a talaj szennyezése és a szippantással járó gondok is. A szennyvízhálózattal rendelkező utcák lakóit a 2006/265-ös környezetvédelmi törvény is kötelezi a rendszerre való csatlakozásra, ha arra lehetőség nyílik. Éppen ezért, arra kérünk minden háztulajdonost, hogy a szennyvizét a lehető legrövidebb időn belül ürítse a kiépített városi hálózatba. Az udvari, az aknáig vezető hálózatot szakember közreműködésével, illetve a városi víz- és csatornaszolgáltatót képviselő személy előzetes egyeztetés szerinti felügyeletével, saját költségén szíveskedjenek kiépíteni.

A szolgáltatás részleteiről (szerződésről, árakról, használati feltételekről) egy hamarosan megjelenő működési szabályzatban tájélkoztatjuk az érintetteket.

Bízva abban, hogy önöknek is sikerül előteremteni a belső vezeték megépítéséhez szükséges összeget, kívánok jó munkát és mihamarabbi rácsatlakozást a városi szennyvízhálózatra.

Nyakó József polgármester


Keresés