Lehet javaslatokat tenni városgazdálkodás témakörében

Lehet javaslatokat tenni városgazdálkodás témakörében
2013. September 4.
A városgazdálkodási módszereket érintő határozat-tervezet kerül hamarosan a Helyi Tanács elé. Szeptember 13-ig a lakosság észrevételeket, javaslatokat, módosító indítványokat fűzhet a tervezethez.
/vlm/Image/Show/84/

Olyan határozati javaslat kerül rövidesen a képviselő-testület elé, mely a városgazdálkodásban alkalmazott módszereket, szabályozókat érinti. A tervezet részben átvesz egy korábbi határozatból kitételeket, ugyanakkor újakat is hozzáfűz – tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől. Érinti például, hogy a lakos köteles rendben tartani a portája előtti utcafrontot, ebbe beleértve a fű rendszeres lényírását is, ellenben ha utóbbira nincs módja, kérheti azt fizetség ellenében az elöljáróságtól. Kötelező például szerződést kötni a szemétgazdálkodó céggel, és ez érvényes lesz a szelektív hulladékgyűjtésre is – ez törvényben előírt kötelezettség, nem csupán helyi döntés. Változik például a kutyák sétáltatására vonatkozó határozat, de továbbra is kitiltva az ebeket például a játszóterekről.
Aki szeretné a városgazdálkodásra vonatkozó tervezetet átolvasni, az honlapunkon megteheti, ide kattintva. Aki javaslatokat szeretne fűzni a tervezethez, az szeptember 13-ig teheti meg, elküldve azt a primaria.valealuimihai@cjbihor.ro vagy primaria@valealuimihai.ro villanyposta címekre (románul és magyarul egyaránt).
Amennyiben érkeznek javaslatok, azok megbeszélésére közvitát tartanak, és a határozat tervezete még nem a szeptemberi, hanem egy következő hónapi képviselő-testületi ülés napirendjére kerül majd fel.

Keresés