Lehet kérni a fűtési támogatáshoz szükséges űrlapot

Lehet kérni a fűtési támogatáshoz szükséges űrlapot
2012. October 10.
A Polgármesteri Hivatalban ki lehet kérni az űrlapot, mely az idei szezon fűtéstámogatásának kérelmezéséhez szükséges. Alább a kérelmezéséhez szükséges iratok, illetve a jogosultságot kizáró okok.
/vlm/Image/Show/84/
Kikérhető a fűtési támogatáshoz szükséges űrlap

A Polgármesteri Hivatalban – Bilatiu Anikónál – kivehető az űrlap, ami a fűtési támogatás kérelmezéséhez szükséges.

A 2011/70-es sürgősségi kormányrendelet alapján fűtéspótlékban részesülnek azon gázzal vagy fával fűtő családok, akiknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a 615 lejt.

A törvény megszorításai miatt nem kaphat támogatást az a személy, akinek több ingatlan van a tulajdonában. Az 1600 köbcentiméternél nagyobb hengerűrtartalmú autó is kizáró feltétel, mint ahogyan a jacht, traktor, olajprés, láncfűrész vagy az a bankszámla, amelyen 3000 lejnél többet őriz a kérvényező. Az sem részesülhet a támogatásban, aki a lakásán kívül más épülettel, lakófelülettel rendelkezik, vagy 2-3 hektárnál nagyobb szántóföldet, kaszálót vagy szintén 2-3 hektárnál nagyobb erdőt birtokol. Kizáró ok a háromnál több szarvasmarha, az ötnél több sertés, a húsznál több juh vagy kecske és a 15-nél több méhcsalád.

A kérelmezéshez szükséges iratok:

-személyi igazolvány másolata

-kiskorúak esetében a keresztlevél másolata

-diákok esetében iskolai igazolás

-gázzal fűtők esetében egy számla

-adóhivatali igazolás

-igazolás a mezőgazdasági nyílvántartóból

-nyugdíjasok esetében egy nyugdíjszelvény

-jövedelmi igazolás (a nettó jövedelemről).

A támogatás öt hónapra, november–március időszakra szól.

Az egyszer megítélt támogatás a fűtésszezon végéig érvényes, nem kell minden hónapban újra kérvényezni. Abban az esetben, ha a jogosultsági állapot változik (nő vagy csökken az egy főre eső jövedelem, változik a család összetétele), ezt közölni kell a változástól számított 5 napon belül. A közlés egy újabb formanyomtatvány kitöltésével és leadásával történik. A törvény kötelezi a polgármesteri hivatalokat az utólagos szúrópróbaszerű ellenőrzésre. Ha valaki hamis adatokat közöl, vissza kell fizetnie a jogtalanul kapott támogatást, ugyanakkor büntetőeljárást is indíthatnak ellene.

Keresés