Lepukkant kazánházból lett új sportterem

Lepukkant kazánházból lett új sportterem
2019. October 21.
Külsőségektől mentesen adták használatba Érmihályfalván pénteken reggel a használaton kívüli kazánházból lett tornatermet.
/vlm/Image/Show/84/
Érmihályfalva főterének egyik tömbházsorához épült az a kazánház évtizedekkel ezelőtt, mely funkcióját vesztve olyan elhanyagolt állapotba került, hogy már a szó szoros értelmében növények kapaszkodtak az ég felé a beszakadt tető alatt. A városvezetés hosszabb ideje kereste, milyen rendeltetést adjon neki, az ötlet pedig akkor fogalmazódott meg, amikor az Erkel Ferenc (Kis) utcai iskolaépületet be kellett zárni. Ott tartotta ugyanis rendszeres edzéseit a helyi, ám közismert küzdősport egyesület, az Aladin Hero Team, s mivel ők helyiség nélkül maradtak, kipattant az ötlet: a kazánházból sportterem lesz, többeket is kiszolgálva, nem csak a kempósokat. A kivitelezés hónapokkal ezelőtt megkezdődött, amikor lépésről lépésre haladva tették rendbe a tetőt, a falakat, ajtókat és ablakokat, majd villanyvezetéket szereltek be. Október 18-án pedig eljött az átadás napja, mely mentes volt minden külsőségtől, Nyakó József polgármester és Karsai Attila jelenlétében egyszerűen csak kinyitották az ajtót egy kisiskolás osztály előtt.
A polgármester elmondta: régi terv valósult meg, amikor újra hasznos rendeltetést találtak a romos épületnek. A sportterem délelőttönként az általános iskolát fogja szolgálni: a Kálvin János, illetve a Vörösmarty Mihály utcai, továbbá a Kerekeskúti iskolákba járó gyerekek tornaóráit tarthatják ott, a gyerekek már nem kell a központi park melletti sportcsarnokig gyalogoljanak, időt vesztve a tanórából. Délutánonként a már említett sportegyesület, továbbá a Syluette menettánccsoport tarthatja ott gyakorlásait, de lehetőség van más közösségek befogadására is, akik sportolni szeretnének (érdeklődni a piacfelügyelettel foglalkozó városházi alkalmazottnál, Orosz – Haver – Istvánnál lehet). A polgármester hozzáfűzte: egyelőre nincs fűtés a helyiségben, központifűtés-rendszert fognak kiépíteni, azt is, mint az eddigi kiadásokat, saját költségvetésből fedezik. Az említett avató tehát gyakorlatilag abból állt, hogy pénteken délelőtt 10 órától Szabó Zoltán testnevelőtanár irányításával egy kisiskolás osztály már az új sportteremben tartotta tornaóráját.

Keresés