Letört a főtéri fűzfa egyik ága

Letört a főtéri fűzfa egyik ága
2012. August 24.
Csütörtök délután letört egy nagy ág a főtéri fűzfáról, amit péntek délelőtt feldaraboltak. Három éve egy egész fa dőlt ki, szinte ugyanott.
/vlm/Image/Show/84/
Eltávolították a nagyobb ágat is

Tegnap, csütörtök délután egy hatalmas ág hangos reccsenés közepette letört a főtéri, a CBA-üzlet előtt nagy fűzfáról.

Talán sokan emlékeznek rá, ezelőtt 3 évvel – egészen pontosan 2009. október 13-án – a pár méterrel odébb volt, hasonlan nagy fa, egy vihar közepette kidőlt, ráborulva a mellette lévő sátrakra, melyek a közeli vendéglátó helyhez tartoztak (bal oldali képünk). Személyi sérülés szerencsére sem akkor, sem most nem történt – pedig most egy idősebb férfi ült azon a padon, melyre félig meddig ráesett a letört ág.

Péntek délelőtt a Polgármesteri Hivatal alkalmazottai motoros láncfűrésszel feldarabolták a letört ágat, illetve levágták és ugyancsak feldarabolták azt a nagyobb ágat is, melynek egy része letört. A csonkon jól látszott, hogy a nagyobb részt is “csak az imádság tartotta” már a helyén.

Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy a zöldövezetek gyarapítása és megtartása érdekében az egész fát nem távolítják el egyelőre, bár egyesek szerint el kellene, nehogy kidőljön ez is, mint pár éve a “szomszédja”. Mások ellenben a fa megtartása mellett érvelnek, mondván, hogy impozáns mérete mellett árnyékot is tart a hőségben.

Keresés