Lili bárónő Érmihályfalván

Lili bárónő Érmihályfalván
2014. July 13.
A Tolna megyei Tamásiból érkezett Operetta társulat a napokban mutatta be a kultúrházban a Lili bárónő című operettet. Boros Emőke tanárnő beszámolóját objektív okok miatt csak most tudjuk közölni.
/vlm/Image/Show/84/
Az Operetta társulata a Lili bárónő előadásán (fotók: operettaegyesület/facebook)

Maradandó színházi élményben volt része azoknak az érmihályfalvi lakosoknak, akik július 5-én, szombaton arra szánták a délutánt, hogy elmenjenek a művelődési házba, és megnézzék a Lili bárónő című operettet, melyet a magyarországi Operetta Amatőr Színjátszó Egyesület mutatott be.

A csoport a Tolna megyei Tamásiból érkezett az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport meghívására. Tagjai izgatottan várták ezt a fellépést, hiszen többségük még nem járt Erdélyben. Az Operetta közel 4 éve működik ebben a formában, az egyesület elnöke Vörösmarty –Peczkó Rita, rendezőjük pedig az érmihályfalvi származású Fegyveresi (Boros) Anikó (képünkön), aki ezáltal hazahozta a társulatot. „ Különleges érzés itt állni a régi ismerősök előtt, akik tudják, hogy innen indultam, és most szeretném megmutatni, hova érkeztem”; – mondta köszöntő beszédében a rendezőnő.

A társulat, akárcsak bármely más amatőr csoport, olyan lelkes tagokból áll, akik szabadidejüket a színjátszásnak szentelik, nem sajnálván ezért semmilyen áldozatot, segítőik családtagok, barátok. Amint azt a nevük is mutatja, az operett műfaja áll közel hozzájuk, ez idáig színpadra vitték a Csókos asszony, Lili bárónő és a Luxemburg grófja című zenés darabokat. Ezeket Tamásiban és a környező településeken játsszák nagy sikerrel, a közönség mindenhol nagy szeretettel fogadja a népszerű dallamokat.

Az operett különleges világa mindig elvarázsolja az embert, nem volt ez másképp Érmihályfalván sem, ahol a teltházas közönség szinte az első perctől végigtapsolta, dúdolta az ismerős dallamokat. Kikapcsolódtunk, elszálltunk a szellők szárnyán és a tündérkirálynő világába érkeztünk, miközben nagyokat nevettünk az operettekre jellemző félreértések tömkelegén. Kellemes hangulatban telt el a három óra, szinte észre sem vettük, úgy elrepült – egy rendhagyó finálé után, mely erre az alkalomra készült (amatőr videó ide kattintva) a közönség felállva, vastapssal jutalmazta a lelkes előadókat. Az önkéntes adományokból összegyűlt pénzt a társulat a Mókának ajánlotta fel.

Előadás után az Operetta és a Móka tagjai egy jó hangulatú , mulatsággal egybekötött vacsorán vettek részt, mely tökéletes alkalom volt arra, hogy a két csapat megismerje egymást, összekovácsolódjon. Az operettások személyes ajándékokkal lepték meg a mókásokat, megköszönték a polgármesteri hivatalnak és a támogatóknak a segítséget, majd meghívták az érmihályfalvi társulatot egy magyarországi vendégszereplésre, annak reményében, hogy a kialakult kapcsolat nem szakad meg itt.

Vasárnap a csapat elindult hazafelé, mi pedig reméljük, hogy kellemes élményekkel gazdagodtak a nálunk töltött hétvége alatt és látjuk még őket a mihályfalvi színpadon.

Keresés