Macskadombi versek zenés bemutatója a könyvtárban

Macskadombi versek zenés bemutatója a könyvtárban
2014. May 15.
Három csoportban is megismerkedhettek a gyerekek csütörtök délelőtt Tóth Ágnes hatodik gyerekverskötetével a könyvtárban.
/vlm/Image/Show/84/
Tóth Ágnes mutatta be kötetét, melyeket Trifán László (jobbról) zenésített meg

Három alkalommal is könyvbemutatóra várták a gyerekeket csütörtök délben a könyvtárba: Tóth Ágnes mutatta be “Macskadombi versek” című gyerekverskötetét, mindig váltakozó közönség előtt.
A harmadik, éppen délben kezdődött bemutató előtt Szalai Ilona könyvtáros balmazújvárosi vendégeket is köszönthetett, akik könyvcsomagot adtak át a könyvtárnak.
A vendégeket Nyakó József polgármester köszöntötte, és a jelenvolt pedagógusokon keresztül “küldte” gratulációját a tanároknak, tanítóknak a diákok utóbbi időben tantárgyversenyeken elért sikereiért.
Kötetét Tóth Ágnes mutatta be, elárulva a gyerekeknek, hogy a Macskadomb létező hely, Nagyváradon, a városi strand szomszédságában. Hatodik gyerekverskötete az éppen bemutatott, melynek illusztrációit Kovács Klaudia margittai képzőművész készítette. A költőnő a 108 verset tartalmazó kötetből nem csak felolvasott számosat, de azok “születéséről” is mesélt történeteket.
A verseket Trifán László zenész, zeneszerző “öltöztette dalba”, és természetesen ezekből is hallhattunk párat. A közönség nem csak tapssal kísérte az énekes-gitárost, de a refréneknél be is kapcsolódott az éneklésbe.
Már azt hittük, vége a könyvbemutatónak, amikor kiderült, a költő is kap ajándékot (különös tekintettel előző napi születésnapjára), amikor saját verseit hallhatta viszont a gyerekektől, melyekhez rajzok is készültek.
A találkozó a kötet, illetve a megzenésített verseket tartalmazó CD dedikáltatásával zárult.