“Magyar anyanyelvem, szépen csengő, versben zengő”

“Magyar anyanyelvem, szépen csengő, versben zengő”
2018. March 26.
Az érmihályfalvi kisdiákok ezúttal is helytálltak: a XX. Kányádi Sándor szavalóverseny megyei döntőjén vettek részt, Szalontán. Gábor Éva tanítónő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
Az elmúlt hétvégén, március 23-án, Nagyszalontán rendezték meg a XX. Kányádi Sándor szavalóverseny megyei szakaszát (a helyi szakasz részletei ide kattintva).
Szeretett és igen tisztelt költőnk kérésére ezúttal egy XX. századi költő versét szavalhatták a versenyzők. Ennek köszönhetően az Arany János Elméleti Líceum új épületének dísztermében a gyerekek igen változatos szavalatokkal álltak a zsűri elé. A közel ötven előkészítő – IV. osztályos kisdiák mintegy 2 órán keresztül örvendeztettek meg minket szebbnél szebb szavalataikkal.
A versenyt követően meglátogattuk az Arany János Múzeumot, melyre méltán büszkék lehetnek a szalontaiak. Eközben az öttagú zsűri meghozta döntését, csöppet sem egyszerű munkával, hisz a sok-sok nagyszerűen szavaló gyereket rangsorolnia kellett.
Az eredményhirdetés alkalmával kiderült, hogy senki sem megy haza üres kézzel. Sok különdíj is gazdára talált, köszönhetően az Arany János Líceumnak és a szalontai RMDSZ-nek.
A felkészítő pedagógusokat is szólította az iskola igazgatónője, Tornai Melinda, megköszönve azok munkáját.
Molnár Júlia színművész szólt a versenyzőkhöz, felkészítőkhöz, megköszönve a különleges élményt, melyben része lehetett az utóbbi időben Érmihályfalván, most pedig Nagyszalontán. Dr. Pető Csilla tanfelügyelőnő büszkén mondta el, hogy a versmondás hungarikumnak számít, hisz sehol másutt nincs ennyi szavalóverseny, ennyi bizonyságtétele az anyanyelv szeretetének, mint nálunk, magyaroknál. A verseny főszervezője Tóth Éva Andrea, a műsorvezető pedig Takó Csilla tanítónő volt. A zsűri tagja volt még Kiss Éva aligazgató és Szigeti Ferenc lelkész.
Érmihályfalva ezúttal is megállta a helyét, megmutatva, hogy mi igen is komolyan vesszük nyelvünk és hagyományaink ápolását:

– Baghiu Olivér előkészítős kisdiák – felkészítői Molnár Lilla és Kádár Zsuzsanna – dicséretben részesült;

– Karsai Kristóf III. osztályos – felkészítője Gábor Éva – III. díjat nyert;

– Belényesi István III. osztályos – Gábor Éva tanítónő tanítványa – I. helyezést nyert, tehát ő képviseli majd Bihar megyét a májusban Varsolcon tartandó országos versenyen.

Nagy szeretettel gratulálunk minden gyereknek és kívánunk további sikeres munkát!

Keresés