Magyarkanizsán jártak a hip-hop táncosok

Magyarkanizsán jártak a hip-hop táncosok
2018. April 4.
A Silver Wings Egyesület táncosai a vajdasági Magyarkanizsán szereztek dobogós helyezéseket. Máris készülnek egy szatmári versenyre és az EB-re is mennének... ha lesznek támogatóik.
/vlm/Image/Show/84/
A Silver Wings Egyesület táncosai az elmúlt hétvégén a szerbiai Magyarkanizsára látogattak, ahol 26. alkalommal rendezték meg az Euro Show Dance Táncfesztivált. Négy ország (Szerbia, Magyarország, Horvátország és Románia) több mint 1100 táncosa vett részt a nemzetközi megmérettetésen, a maratoninak számító, több mint 16 órás verseny próbára tette a táncosok kitartását és állóképességét. Profi szervezés jellemezte a versenyt, a különböző korosztályok és kategóriák végeztével egyből következett az eredményhirdetés egy másik helyszínen és a szervezők még azt is lehetővé tették, hogy az érmeket és okleveleket a hivatalos eredményhirdetés előtt átvegyék a résztvevők (ezzel sokan éltek is, hiszen az éjfél utáni időpontot kevesen várták meg).
Idén a Silver Wings Egyesület legrégebbi, érkörtvélyesi (Silver Wings) és érmihalyfalvi (Forever Dance) táncosaiból megalakult Fusion csoport hip-hop kategóriában képviselte Romániát, a juniorok és a felnőttek között is sikerült a dobogó legfelső fokára táncolnia magát, míg a hip-hop mini kategóriában az érmihalyfalvi Small Steps egy második helyezéssel térhetett haza.
A párosok versenyében Somogyi Csilla és Somogyi Orsolya második lett, az egyéni felnőtt versenyben Orsi újabb második helyezést könyvelhetett el.
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat , hogy 4 év kihagyás után újra részt vehettünk ezen a színvonalas versenyen, s hálásak lehetünk Sajko Erzsébet főszervezőnek, hiszen segítsége nélkül lehetetlen lett volna a vajdasági kisvárosba való utazásunk.
Pihenésre nincs idő, hiszen jön a következő állomás: a Szatmárnémetiben megrendezendő Bounce Denace (április) és talán az idei legfontosabb versenyünk, a zágrábi Európa Bajnokság, melyen részvételünk szponzorok hiánya miatt egyenlőre kétséges.
Máté Zsolt koreográfus, egyesületvezető