“Majdnem strand” Érmihályfalván

“Majdnem strand” Érmihályfalván
2014. July 14.
Ha az érmihályfalvi strandot nem is sikerül rendeltetésszerűen beindítani, a városvezetők egy napozó és kikapcsolódási helyet alakítanak ki belőle.
/vlm/Image/Show/84/
A tusolókat már felszerelték az új keritésre

Az érmihályfalvi strand helyzete évek, vagy inkább már évtizedek óta gondot okoz a mindenkori városvezetőknek: nincs pénz a helyreállításra és a rendeltetés-szerű üzemeltetésre. Ennek következtében a helyi lakosok például a nagykárolyi, a hegyközszentmiklósi, tasnádi, vagy éppen a határ túloldalára, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a fülöpi, a nyírbátori strandokra járnak. A teljes rendbetételre most sincs anyagi keret, de megpróbálkoznak egy köztes megoldással, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől. Ez abban áll, hogy bár a medencék üresek maradnak, a strand területét egy kikapcsolódási, napozó és hűsölési hellyé alakítják.
A munkák ezekben a napokban javában zajlanak, hogy a kánikulai időszakban még ki lehessen használni. A kisebbik medence köré mutatós kerítést vontak, melyre 9 zuhanyozót szereltek, melyekbe a nap által melegített vizet vezetik le a három erre a célra beüzemelt tartályból. Lesznek bérelhető napozóágyak, lesz lábteniszpálya, mint egykoron, zene és kialakított tűzhelyek, ahol sütni-főzni lehet. Ha lesz rá igény, büféről is gondoskodnak a későbbiekben. A terület felügyeletét is megoldják, és remélhetőleg a kapunyitást is megejthetik e hét végén. A belépés egy úgynevezett népszerűsítő időszakban egyelőre ingyenes lesz.

(BN)


Keresés