Május 12, az ápolók nemzetközi napja

Május 12, az ápolók nemzetközi napja
2021. May 12.
Kívánunk ezúton jó egészséget, kitartást és további elhivatottságot munkájuk során
Ápoló_vilagnap-600x338_wm

Május 12-én tartják világszerte az ápolók, orvosi asszisztensek nemzetközi napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született a brit Florence Nightingale (1820 – 1910), az ápolóképzés kiemelkedő alakja. ,, Az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt”, fogalmazta meg Florence Nightingale, aki nemcsak a betegápolás etikai alapjait teremtette meg, de küzdött az ápolói hivatás képviselőinek anyagi és erkölcsi elismeréséért is.

Érmihályfalván 2015-ben tartottak első alkalommal ünnepséget az asszisztensek napja alkalmából. a Pro Humanitas Érmihályfalva Egyesület és az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében.

Ebben az esztendőben különös tisztelettel és elismeréssel adózunk minden ápolónak azért az elszántságért, amit az orvosokkal együtt tanusítottak a járvánnyal vívott küzdelmünk során.

Idén, sajnos a járványhelyzetre való tekintettel,  csupán online üzenhetünk és  köszönthetjük az orvosi asszisztenseket, ápolókat Érmihályfalván, azokat akik ezt a hivatást választották.

Kívánunk ezúton jó egészséget, kitartást és további elhivatottságot munkájuk során.

Nyakó József, polgármester

Karsai Attila, alpolgármester

Csűri József, igazgató

Keresés